Svi su nestrpljivo čekali na tandem LBJ - Melo, ali od toga neće biti ništa

Lakersi odustali od ideje da dovedu Anthonyja

Svi su nestrpljivo čekali na tandem LBJ - Melo, ali od toga neće biti ništa

E. Škorić

Los Angeles Lakersi i Carmelo Anthony prekinuli su razgovore o mogućoj saradnji, a nastavit će se samo u slučaju da tim iz Kalifornije izbori doigravanje.

S obzriom da su za sada slabe šanse da Lakersi odu u play-off, tako će po svemu sudeći Anthony ostati uskraćen za nastupe sa LeBronom Jamesom.

Ukoliko bi Lakersi izborili doigravanje, Carmelo Anthony bi vjerovatno stigao kao kratkoročno pojačanje.

Lakersi su izgubili četiri od posljednjih pet utakmica i trenutno za osmoplasiranim San Antonijom na Zapadu zaostaju pet pobjeda, pa su u ovom trenutku jako daleko od play-offa.

Čelnici tima iz Staples Centra sada se pitaju ima li smisla dovoditi Anthonyja, nekada trećeg izbora drafta u trenutku kada play-off izgleda nemoguća misija.

Anthony je prethodno u Houstonu odigrao samo deset mečeva s prosjekom od 13.4 poena, 5.4 skokova i 0.5 asistencija, a prethodno je bio u timu Oklahome i dugogodišnji je član New York Knicksa.

Još u novembru je odigrao posljednji meč, a iz Houstona je otišao u Chicago gdje nije upisao nijedan nastup.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi