Odavno neko nije uništio Lakerse i Jamesa kao John Wall!
Nevjerovatna partija košarkaša Washington Wizardsa koji je vodio svoj tim do sigurne pobjede protiv Lakersa.

Ubacio 40 poena za pobjedu Wizardsa

Odavno neko nije uništio Lakerse i Jamesa kao John Wall!

Endin Čaušević

Košarkaši Washington Wizardsa sinoć su na svom parketu pobijedili Los Angeles Lakerse sa 128:110, a fenomenalan meč u domaćem timu odigrao je John Wall koji je imao double-double učinak.

Wizardsi su odlično otvorili meč i nakon prve dionice vodili su s deset poena prednosti (33:23). Gostujući navijači vjerovali su da će se njihov tim probuditi u nastavku utakmice, ali to se jednostavno nije desilo.

U drugoj četvrtini Washington je zaigrao još bolje, a na pauzu se otišlo sa čak 20 poena razlike za domaće koji su vodili sa 71:51. Već tada je bilo jasno da Lakersi teško mogu bilo šta uraditi u ovom meču i bilo je pitanje samo kojom razlikom će na kraju izgubiti.

Wizardsi su u drugom poluvremenu malo digli ručnu i dozvolili Lakersima da koliko-toliko smanje prednost, no i pored toga uspjeli su slaviti sa 18 poena razlike (128:110). LeBron James i drutšvo bili su u sjeni nevjerovatnog Johna Walla koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Wall je vodio Wizarse do pobjede nevjerovatnom partijom u kojoj je za 42 minute na parketu uspio da postigne 40 poena uz 14 asistencija, šest skokova, tri ukradene lopte i dvije blokade. U Lakersima najefikasniji bio je Caldwell-Pope s 25 poena, dok je James dodao skromnih 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi