Održana skupština KSHB: SKK Student u Premijer Ligi od naredne sezone?

Dosta klubova u nezavidnoj financijskoj situaciji

Održana skupština KSHB: SKK Student u Premijer Ligi od naredne sezone?

U maloj konferencijskoj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače danas je održana sjednica skupštine košarkaškog Saveza Herceg Bosne na kojoj je glavna tema bila završetak košarkaške lige HB.

Poslije zasjedanja donesen je zaključak da se prekidaju sve lige pod ingerencijom ovog saveza. Prvak nije proglašen ni u jednoj kategoriji a trenutni plasman u seniorskoj ligi HB osnova je za ulazak u Premijer Ligu naredne sezone.


Po toj osnovi mostarska momčad SKK Student dobila je pravo nastupati u elitnom rangu bh. košarke, no još uvijek nije sigurno tko će na jesen nastupati u Premijer Ligi jer će većina klubova imati velike probleme s financijama zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa. Od ostalih klubova jedine primjedbe na ovo imali su iz HKK Brotnjo, a prvi čovjek mostarskog SKK Student Dragan Mikulić kratko je izjavio:

"Prije svega pohvalio bih Savez za fer i korektnu odluku" - kazao je Mikulić i dodao:
Također bih pohvalio stavove momčadi HKK Posušje i HKK Grude, a glede toga što je HKK Brotnjo jedino bilo protiv ovakve odluke njima predlažem ukoliko imaju tim dostojan tog ranga natjecanja i sredstva , rado ćemo im prepustiti svoje mjesto u Premijer Ligi i to sve za dobrobit košarke u Hercegovini. Mi ćemo to rado napraviti ako nas uvjere da su u tom smislu u boljem položaju od Studenta" - kazao je Mikulić.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Dalibor Miloš koji je predsjednik košarkaškog Saveza HB izjavio je da tko god pristane igrati najviši rang bh. košarke u idućoj sezoni, svoje učešće će morati garantirati jer je u prošlosti bilo dosta slučajeva odustajanja. Miloš je također ostavio mogućnost da će se u junu, ukoliko se steknu uvjeti, organizirati ljetna liga za juniore bez ikakvih formalnih uvjeta da mladi košarkaši ne bi pravili ogromnu pauzu između dvije sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi