OKK Čelik protiv KK Živinice želi upisati treću uzastopnu pobjedu
Zeničani u ovoj sezoni imaju visoke ambicije, a potajno se nadaju da mogu i do prvog mjesta, te plasmana u Premijer ligu BiH

Zeničani imaju velike probleme s povredama igrača

OKK Čelik protiv KK Živinice želi upisati treću uzastopnu pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u zeničkoj Areni u okviru 14. kola A1 lige dočekati tim Živinica. Zeničani u ovu utakmicu ulaze nakon dvije vezane gostujuće pobjede i očekuju da na domaćem terenu upišu i treći vezani trijumf.

Danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija uoči ove utakmice na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik kluba Goran Bulajić, trener Armel Mujaković, te igrači Anes Podojak i Kerim Dragolj.

Predsjednik kluba zadovoljan je rezultatima kluba u posljednje vrijeme, a osvrnuo se i na situaciju u klubu, te igrački kadar, odnosno ambicije u ovoj sezoni.

«Upisali smo dvije pobjede, koje su nam dale vjetar u leđa, nama je cilj vrh tabele i mislim da smo na pravom putu. Imamo dosta problema s povredama igrača, a u prelaznom roku zbog manjka finansija nismo mogli angažovati nove igrače. Ne možemo zaboraviti na povrijeđene igrače, mi želimo da sve ispoštujemo i ne želimo neka nezadovoljstva. Ono što nam je bilo u fokusu to smo uradili, potpisali smo profesionalni ugovor s Anesom Podojkom u naredne četiri godine i svakako smo sretni što smo dugoročno vezali za klub, našeg budućeg kapitena, jer taj igrač svojim odnosom na treningu i utakmicama sigurno to i zaslužuje. Nadamo se da ćemo sezonu završiti među četiri najbolje ekipe, a onda u play offu je sve moguće», istakao je Goran Bulajić.

Trener Zeničana ima mnogo problema oko povrijeđenih igrača, ali sutra ne pomišlja na šta drugo osim pobjede.

«Evo nakon mjesec dana dolazi nam i jedna domaća utakmica. Imali smo tri vezane gostujuće utakmice, zadovoljan sam posljednjim utakmicama kako smo odigrali i vjerujem da možemo biti još bolji. Živinice nisu loša ekipa. Imamo dosta problema s povredama igrača, Bajramović, Halilović, Porča, Gak svi su upitni za sutra, dok Keso sigurno neće igrati, on će pauzirati mjesec dana. Bez obzira na sve sutra moram u ekipi imati osam-devet ratnika, koji će ostaviti srce na terenu, kako bi upisali novu pobjedu», kazao je Mujaković.

Najveća nada OKK Čelik, mladi bek Anes Podojak u ovoj sezoni jedan je od najboljih igrača ekipe

«Drago mi je što samo ostao u klubu, što smo dogovorili dugoročniju saradnju i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi u klubu. Kada je u pitanju sutrašnja utakmica, želimo nastaviti s pobjedama i ostati u vrhu tabele. Vjerujem da ćemo uz pomoć navijača ostvariti novi trijumf», kazao je Podojak.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kerim Dragolj ove sezone pojačao je Čelik i predstavlja veliko pojačanje pod košem, gdje u posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje

«Protiv Živinica u prvom dijelu prvenstva odigrali smo najlošiju utakmicu u ovoj sezoni, tako da se moramo iskupiti za taj poraz. Imaju oni nekoliko dobrih igrača, koji mogu zadati probleme svakoj ekipi. Mi ćemo biti oslabljeni, ali to ne smije biti izgovor pred sutrašnji meč. Nadam se da će konačno publika doći u Arenu i podržati nas kako bi lakše stigli do nove pobjede», kazao je Dragolj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije