OKK Čelik poenima Božovića u posljednjoj sekundi savladao KK Kakanj
Zeničani su odigrali još jedan pripremni meč, a za razliku od duela protiv Mladosti, sinoć su u Kaknju slavili pobjedu

Prijateljski meč pred počekat Premijer lige

OKK Čelik poenima Božovića u posljednjoj sekundi savladao KK Kakanj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Kaknja i Čelika sinoć su odigrali prijateljsku utakmicu u okviru priprema za početak sezone u Premijer ligi. U  veoma uzbudljivoj utakmici na kraju su slavili gosti rezultatom 87:89 i to nakon što je Božović pogodio za dva poena u posljednjoj sekundi meča.

Zeničani su prvu četvrtinu dobili rezultatom 25:31, dok su u drugoj četvrtini domaći košarkaši odigrali nešto bolje, ali se na poluvrijeme ipak otišlo pri vodstvu Čelika rezultatom 45:46.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u trećoj četvrtini, izjednačena utakmica se nastavila, a na kraju trećeg perioda na semaforu je bilo 70:71 za ekipu Čelika. U posljednjih 10. minuta također izjednačen duel. Zeničani su pri rezultatu 87:87 imali posljednji napad.

Dedić je promašio na polaganju, ali veliko pojačanje Čelika, centar Aleksandar Božović bilježi ofanzivan skok, te sa zvukom sirene pogađa za konačnih 87:89 za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, u redovima Čelika, Dedić je postigao 26, dok je Božović dodao 23 poena. U ekipi Kaknja, Gavanić je postigao 27, dok je Đelmo dodao 15 poena.

Sigurno da će Kakanj i Čelik imati samo jedan cilj u novoj sezoni Premijer lige, a to je izboriti opstanak u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi