Čelik pred gostovanje u Širokom doveo još jedno pojačanje
Bivši košarkaš Kaknja i Bosne će dobro doći ekipi Čelika, koja u narednoj sezoni ima samo jedan cilj, a to je opstanak u Premijer ligi

Zeničani kompletirali roster za narednu sezonu

Čelik pred gostovanje u Širokom doveo još jedno pojačanje · Zvanično

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon pet godina ponovo će igrati u Premijer ligi BiH. Da u najvišem rangu bh.košarke ne bi proveli samo jednu sezonu, ljudi iz rukovodstva kluba zajedno sa stručnim štabom angažovali su pojačanja, koja bi trebala biti garant da će Zeničani izboriti opstanak u ligi.

Nakon angažovanja Merisa Bećirovića, Zeničani su potpisali i Milivoja Božovića, Harisa Ćurevca, Ermina Dedića i Srđana Gavrića Đukana Đukanovića, te nekolicinu mlađih i talentovanih igrača iz ostalih zeničkih klubova.

Iako se mislilo da su crno-crveni zaključili prelazni rok, sinoć su doveli još jednog košarkaša, koji bi trebao biti veliko pojačanje na pozicijama dva i tri u ekipi trenera Josipa Pandže.

Novi košarkaš Čelika je 26-godišnji Haris Delalić, koji u Zenicu stiže iz belgijskog Charleroia. Ovaj 204 cm visoki košarkaš u svojoj karijeri je još nastupao za Kakanj i sarajevsku Bosnu, a trener Josip Pandža veoma dobro poznaje ovog košarkaša, s kojim je uspješno sarađivao dok je bio trener KK Kaknja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Delalić e sigurno donijeti dodatnu širinu u rosteru Zeničana, koji će u subotu novu sezonu u Premijer ligi otvoriti teškim gostovanjem kod ekipe Širokog Brijega.

Top Komentari

Haris64
Panda pokusava od celika napraviti bivsi kakanj?
0 2
Baco
Ovo mi se ne svidja nikako jer su zenicka djeca otjerana i ne mogu doci blizu klupe a kamoli petorke.Panđa bi mogao biti brlo brzo tragicar zenicke kosarke .Ovaj komentar nisam pisao za like ili obrnuto ovo je strasno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi