OKK Sloboda deklasirao Mladost
Sjajna partija Tuzlaka

Najbolja partija Tuzlaka nakon serije loših rezultata

OKK Sloboda deklasirao Mladost

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 12. kolu Prvenstva BiH tuzlanski tim je do nogu potukao goste iz Mrkonjić Grada.

OKK Sloboda večeras je konačno obradovala Mejdan. Nakon teškog poraza u Čačku u okviru ABA 2 2, Tuzlaci su rane zaliječili na nemoćnim gostima iz Mrkonjić Grada.

Mladost je u nekim ranijim sezonama znala pošteno namućiti Tuzlake, no ovo 12. kolo Prvenstva BiH neće pamtiti po dobrom.

Izabranici Damira Mulaomerovića već na odmor su otišli sa pristojnom razlikom od 15 poena (44:29), a nakon predaha nastavljaju u istom ritmu. 

Čvrsta odbrana, mnoštvo blokada i zakucavanja oduševili su zahtjevni Mejdan. Crveno - crni su se tako sjajnom utakmicom i pobjedom 98:66 oprostili od 2019. godine

U redovima domaćeg sastava najefikasniji su bili Robert Rikić sa 25 i Walther Gregg sa 16 postignutih poena. Dvojac Aldin Muflizović i Đorđe Aleksić sa po 13 poena bili su najefikasniji u redovima Mladosti.

OKK SLOBODA – MLADOST 98:66

Velika dvorana Mejdan. Gledalaca: 500. Rezultat po četvrtinama: 14:16, 30:13, 27:27, 27:10.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK SLOBODA: Gregg 16, Janjić 7, Čampara 13, Rikić 25, Tomašević 8, Jakupović 2, McKnight 9, Dedajić 5, Manjgafić, Grubor 9, Omerović 4. Trener: Damir Mulaomerović.

MLADOST: Mufizović 13, Stojanović 7, Gavrić 6, Mijović 6, Sudžum 8, Aleksić 13, Đuranović 4, Lulić, Milanović 2, Birovljev 7. Trener: Goran Sladojević.

Top Komentari

Haresolina
Konačno lijepa utakmica. Tako je kad imaš pravog centra. Mejdan napokon ozaren Rikićevim majstorijama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi