Sloboda pobjedom zaključila katastrofalnu sezonu

Tuzlaci slavili protiv Zrinjskog

Sloboda pobjedom zaključila katastrofalnu sezonu

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

U prvoj utakmici 22. kola odnosno posljednjeg regularnog dijela sezone košarkaši Slobode na svom terenu dočekali su ekipu Zrinjskog. Na kraju slavili su domaći košarkaši rezultatom 104:94. 

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 27:17 u korist Slobode. I u drugom periodu bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period dobijaju sa 23:21. Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 50:38 u korist Slobode.

Nastavak susreta također donosi bolju igru izabranika Adnana Žunića koji ovaj period riješavaju sa 23:21. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 73:59.

Posljednji period igralo se bez odbrana sa obje strane, te na kraju Sloboda upisuje pobjedu rezultatom 104:94.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Asim Gutić sa 28 poena, dok je Zoran Talley dodao 22. Bolji od ostalih u redovima Zrinjskog bili su Dragan Džajić sa 22 poena dok je Šimun Kovač dodao 18 uz 10 skokova.

Bez obzira na pobjedu košarkaši Slobode ostali su bez plasmana u play-off te sigurno je ovo sezona koju žele što brže zaboraviti u klubu iz Tuzle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti