Sloboda  nakon velike borbe savladala Promo u Mejdanu

Tuzlaci ostvarili novu pobjedu

Sloboda nakon velike borbe savladala Promo u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Košarkaši OKK Soboda na domaćem parketu male dvorane Mejdan večeras su dočekali ekipu Proma. Gosti iz Donjeg Vakufa pružili su snažan otpor, no nisu uspjeli iznenaditi popularne Crveno – crne koji su upisali novi ligaški trijumf.

Iako su Tuzlaci slovili za favorite ovog meča, na parketu to nisu potvrdili na otvaranju meča. Gosti su čvrstom i borbenom igrom odlično parirali domaćem sastavu, te su većim dijelom i bili u prednosti. Prvu četvrtinu su okončali u svoju korist rezultatom 20:22, a odlučnu košarkašku predstavu ponudili su i u nastavku susreta. OKK Sloboda nije uspijevala da se odvoji od žilavih gostiju koji su na poluvremenu imali prednost 42:45.


Nakon predaha Tuzlaci ipak kreću kvalitetnije, te na otvaranju treće četvrtine prave seriju 7:0 za dolazak u vodstvo. Kako je vrijeme odmicalo košarkaši Slobode povećavaju vodstvo. Dvije minute prije kraja trećeg perioda imali su prednost 61:54, no Promo je ipak uhvatio priključak. Gosti su se približili na 63:60 pred početak zadnje četvrtine.


Tuzlaci su zadnji period otvorili kao i treći. Serija 7:0 za 70:60 i nešto sigurniju prednost u odnosu na neugodne goste.

Do kraja susreta OKK Sloboda je održala tu razliku za konačnih 84:73.

U redovima OKK Sloboda najefikasniji su bili Almir Hasandić sa 19 i Josh Scott sa 15 postignutih poena. Promo su po broju postignutih poena predvodili Eman Sertović (19) i Armin Kalić (17).

OKK Sloboda – Promo 84:73

Mala dvorana Mejdan.  Rezultat po četvrtinama: (20:22, 22:23, 21:15, 21:13.)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Scott 15, Alikadić 12, Gutić 3, Omerović 7, Livadić 8, Narančić, Halilčević, Čustović, Hasandić 19, Talley 12, Krajinić, Jeftić 8. Trener: Nedim Džemić.

Promo: Alkić 7, Wade 2, Sertović 19, Bajramović 4, Campbell 12, Hadžiselimović 2, Vugdalić, Nezirić 10, Imamović, Kalić 17. Trener: Admir Džihan.

Promo

Top Komentari

user1676276681
Atmosfera mrtva tri momka navijala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi