Od ponora do slave: Sparsi nose veliku pobjedu iz Mejdana!

Slavili nakon produžetka

Od ponora do slave: Sparsi nose veliku pobjedu iz Mejdana!

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 6.kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine u Mejdanu svoj susret odigrali su Sloboda i Sparsi. Na kraju gostujući sastav slavio je pobjedu nakon produžetka rezultatom 86:77.

Prvih 10 minuta proteklo je u izjednačenoj igri, gdje se pred sami kraj bolje snalaze domaći koji imaju prednost od 18:16. Drugi period mnogo bolja igra u odbrani Slobode koja ovaj period dobiva rezultatom 25:15. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 43:31 u korist domaćeg sastava.

Treći period u potpunosti pripada gostima iz Sarajeva, koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 17:8, te nakon 30 minuta igre rezultat glasi 51:48 u korist Slobode.

Četvrti period rovovska bitka na terenu, gosti svim silama žele da preokrenu rezultat u svoju korist dok sa druge strane Sloboda želi da zabilježi novu pobjedu na svoj konto. Na četiri minute do kraja Ramljak pogađa za 60:58, te dovodi utakmicu na jedan posjed.

Poslije toga velika borba da bi na 1:30 do kraja utakmice Nedim Buza doveo Sparse u vodstvo sa linije slobodnih bacanje rezultatom 66:65. S druge strane Latković pogađa jedno od dva bacanja za poravnanje rezultata. Neporezni su bili domaći košarkaši u odbrani te na 46 sekundi do kraja Buza ponovo dovodi goste u vodstvo od 68:66.

Nakon time-outa Delalić pogađa trojku za 69:68 na 34 sekunde do kraja. Sparsi ne pogađaju s druge strane Alikadić sa linije slobodnih bacanja donosi prednost od 71:68, da bi Mustapić vrlo brzo smanjio na 71:70.

Prave gosti novi prekršaj a Vujasinović pogađa jedno od dva slobodna za 72:70 i 12 sekundi do kraja susreta, a u idućem napadu Ramljak pogađa za 72:72 i dodatnih pet minuta.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U dodatnih pet minuta bolje se snalaze gosti iz Sarajeva te na kraju slave zasluženu pobjedu rezultatom 86:77.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bio je Marko Ramljak sa 27 poena, dok je Jakov Mustapić dodao 21. U sastavu Slobode Ibrahim Durmo je postigao 17, dok su Đorđe Lelić i Draško Albijanić dodali po 13.

Top Komentari

Slana_carsija
U Slobodi nema sistemskog rada! To je privatni klub koji se finansira javnim novcem. Nemoguće je da niti jedan trener ne može postaviti sistem i igru da Sloboda barem bude konkurentna u ligi. Za 12 godina kako rade, niti jedan igrač nije izašao iz mladih kategorija koji bi bio nosilac igre. Kakav je bio u finalu sa Igokeom, Zrinjski osvojio ligu, doduše bez Igokee te godine, Široki stalno u vrhu, Sparsi kao privatni klub tu negdje. Gasic, Mulaomerovic, Pandža, Dzidic, Velic, Dzemic su treneri koji su vodili Slobodu. Nemoguće da ni jedan ne zna svoj posao u Slobodi, a kada odu negdje naprave neki pomak. Od vjestackog kluba ništa dok se ne postavi sistem, a ne kolonija placenika
0 1
BH_Drina
Dobiju Slobodu, a izgube od Leotara, smiješno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti