"Sparsi dolaze u Tuzlu, da pokušaju da spase ovo što je ostalo od sezone"

U subotu nova košarkaška poslastica u Tuzli

"Sparsi dolaze u Tuzlu, da pokušaju da spase ovo što je ostalo od sezone"

Emir Dindić

Nakon velike pobjede nad Igokeom košarkaši OKK Slobode u subotu na svom terenu dočekuju ekipu Sparsa. Sigurno još jedna velika utakmica i odlična košarka očekuje sve ljubitelje crveno-crne boje u Mejdanu. Tim povodom danas je u prostorijama kluba organizovana press-konferencija za medije a prisutnim novinarima su se obratili pomoćni trener Adnan Žunić, te košarkaš Adi Alikadić. 

"Poslije srijede i fantastične pobjede nad Igokeom, to smo znali proslaviti ali sve naše misli okrenute su ka suboti i ekipi Sparsa. Oni su naš dugogodišnji rival, te ekipa sa kojom se borimo direktno za plasman u ABA 2 ligu. Vrlo nezgodan protivnik, te očekujem dosta jaku utakmicu. Sparsi se vračaju poslije dva nezgodna poraza. Dolaze u Tuzlu, da pokušaju da spase ovo što je ostalo od sezone, da pokušaju napraviti rezultat koji je pozitivan za njih. Znamo što smo uradili u srijedu, međutim to sve će pasti u vodu ako u subotu ne uspijemo zabilježiti novu pobjedu. Sigurno da je odlično što su svi momci zdravi i spremni za subotu, te imali smo i dosta nekog vremena za oporavak. Nadam se da ćemo u subotu uspjeti sačuvati domaći teren, tačnije gdje nismo poraženi od decembra,", rekao je Žunić.

Sjajni košarkaš Adi Alikadić očekuje težak susret u subotu.

"Kao što je rekao trener sigurno nas očekuje jedna teška utakmica u subotu. Ostaje žal što ih nismo pobijedili u Sarajevu, gdje smo izgubili dva poena razlike. Sigurno da je to još jedan motiv dodatni nama da im se revanširamo. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, ako budemo pravi od prvog minuta ne sumnjam da ćemo doći do još jedne pobjede. Naravno ovim putem pozivam publiku da dođe u što većem broju te podrži nas u još jednoj važnoj utakmici za nas.", rekao je Alikadić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):


Podsjetimo, utakmica između Slobode i Sparsa na rasporedu je u subotu sa početkom u 19:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi