Sarajevski derbi: Studenti savladali Sparse

Nova pobjeda izabranika Dženana Rahimića

Sarajevski derbi: Studenti savladali Sparse

E. Dindić

Košarkaški Sparsa u okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekali su Bosnu. U jednom zanimljivom susretu slavili su izabranici Dženana Rahimića rezultatom 92:81. 

U prvih 10 minuta bolja igra košarkaša Bosne koji ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 27:23.

Drugi period protiče u izjednačenoj igri oba tima pa je ovaj period završen rezultatom 20:20. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 47:43.

Pokušali su domaći košarkaši u drugom poluvremenu ubrzati igru te stići raspucane goste, ali izabranici Dženana Rahimića pokazali su da su u ovoj utakmici bolji protivnik.

Prvo su treći period dobili sa 21:16, da bi potom i četvrti riješili u svoju korist za pobjedu od 92:81.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Ismet Sejfić sa 31 poenom i 11 skokova, Vladimir Vranić dodao je 13, dok se na 11 zaustavio Faris Verlašević.

Bolji od ostalih u redovima Sparsa bili su Rijad Avdić sa 15, Harun Huseinspahić i Haris Ćurevac dodali su po 14, dok se Harun Zrno zaustavio na 11 poena.

Top Komentari

stranputica
Više članaka u jednom danu o kurtizanama na i oko SP-a, nego o jednom od najtrofejnijem sportova u BIH. Pa de se potrudite pa jednom, ali samo jednom u godini, napravite analizu košarkaške utakmice ili domaće ili strane nije bitno.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi