Sarajevski derbi: Studenti savladali Sparse

Nova pobjeda izabranika Dženana Rahimića

Sarajevski derbi: Studenti savladali Sparse

Emir Dindić

Košarkaški Sparsa u okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekali su Bosnu. U jednom zanimljivom susretu slavili su izabranici Dženana Rahimića rezultatom 92:81. 

U prvih 10 minuta bolja igra košarkaša Bosne koji ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 27:23.

Drugi period protiče u izjednačenoj igri oba tima pa je ovaj period završen rezultatom 20:20. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 47:43.

Pokušali su domaći košarkaši u drugom poluvremenu ubrzati igru te stići raspucane goste, ali izabranici Dženana Rahimića pokazali su da su u ovoj utakmici bolji protivnik.

Prvo su treći period dobili sa 21:16, da bi potom i četvrti riješili u svoju korist za pobjedu od 92:81.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Ismet Sejfić sa 31 poenom i 11 skokova, Vladimir Vranić dodao je 13, dok se na 11 zaustavio Faris Verlašević.

Bolji od ostalih u redovima Sparsa bili su Rijad Avdić sa 15, Harun Huseinspahić i Haris Ćurevac dodali su po 14, dok se Harun Zrno zaustavio na 11 poena.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Više članaka u jednom danu o kurtizanama na i oko SP-a, nego o jednom od najtrofejnijem sportova u BIH. Pa de se potrudite pa jednom, ali samo jednom u godini, napravite analizu košarkaške utakmice ili domaće ili strane nije bitno.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi