OKK Spars konačno pobijedio

Slavili na Pecari

OKK Spars konačno pobijedio

M. Šljivak

OKK Spars konačno je pobijedio.

Nakon očajnog ulaska u sezonu i četiri poraza zaredom večeras je sarajevski tim savladao bh. prvaka Široko na Pecari rezultatom 70:71.

Široki je bolje ušao u ovaj susret. Nakon deset minuta igre činilo se kako su gosti na put ka novom porazu, a domaći tim je imao plus sedam (18:11).

Ipak, gosti iz Sarajeva su odigrali sjajnu drugi period. Okrenuli su rezultat u svoju korist, imali su i sedam poena prednostu jednom trenutku, ali su dopustili Širokom seriju od 9:0 u samoj završnici prvog poluvremena i to je bh. prvak iskoristio da ode na odmor sa tri poena prednosti, 32:29.

Međutim, u nastavku gosti igraju odlično. Posebno se to odnosi na treći period kojeg su uvjerljivo dobili i nakon 30 minuta igre Sparsi su imali šest poena prednosti, 47:53.

Uzbudljiva završnica na Pecari je bila neizbježna. Sparsi su u samom finišu imali poen prednosti, a Široki jeimao šut za pobjedu. Čolak je pokušao za tri, promašio je i pobjeda je otišla u Sarajevo.

Goste je do trijumfa vodio Nedim Buza sa 12 poena, Branislav Đekić je dodao 10, dok je kod domaćeg tima duo Filipović - Kraljević ubacio po 15 koševa.

Prvenstvo BiH, 2. kolo:

Široki - Spars 70:71 (18:11, 14:18, 15:24, 23:18)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Zubac, D.Drežnjak 14, M.Drežnjak 10, Filipović 15, Kraljević 15, Naletilić, Karačić 4, Čolak 10. Batinić 2, Dmjanović, Čović.

Spars: Vrabac 9, Buza 12, Kamenjaš 6, Klavžar 5, Đekić 10, Grubelič 9, Huseinspahić, Memić 2, Polutak 6, Ilić 5, Vidović, Strong 7.

Top Komentari

crvenituzlak
Zar nije djekic popio otkaz?
0 0
Rus
Aferim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi