Iz Sparsa poslali jasnu poruku: "Pozvali bismo KK Bosnu na turnir, ali taj klub više ne postoji"

Počinje treći Memorijalni turnir "Sabit Hadžić"

Iz Sparsa poslali jasnu poruku: "Pozvali bismo KK Bosnu na turnir, ali taj klub više ne postoji"

E. Čaušević

U Sarajevu će se ovog vikenda održati Memorijalni turnir "Sabit Hadžić" koji će organizovati OKK Spars.

Memorijalni turnir u čast legendarnog bh. stručnjaka Sabita Hadžića koji je preminuo prije tri godine bit će održan danas i sutra u Sarajevu.

Povodom organizacije turnira Sparsi su se oglasili na zvaničnoj Facebook stranici i žestoko su osudili kritike koje su dobili na svoj račun povodom organizacije ovog turnira i poslali su jasnu poruku.

Iz Sparsa su otkrili da su dobili kritike što na turnir nije pozvana ekipa Bosne Royal i iz kluba su dali jasno objašnjenje zašto ovaj klub nije dobio poziv da učestvuje na spomenutom turniru.

"S obzirom na plasirane informacije u medijima u vezi organizacije 4. Međunarodnog memorijalnog turnira „ Sabit Hadžić“, koji se održava 24. i 25.09.2021. godine u organizaciji našeg kluba, a koje tendenciozno u javnosti narušavaju namjere same organizacije, dajemo sljedeće sopštenje.

Međunarodni memorijalni turnir „Sabit Hadžić“ naš klub organizuje u saradnji sa porodicom Hadžić u čast sportskog košarkaškog velikana, koji je imao svjetsku sportsku karijeru i kao košarkaš i kao trener. Veliki trag je ostavio igrajući za reprezentaciju bivše Jugoslavije, potom i kao trener u mnogim svjetskim klubovima, a pogotovo kao selektor seniorske reprezentacije BiH. Rahmetli Sabit Hadžić je bio podrška našem klubu od samog osnivanja i bio je u funkciji sportskog savjetnika do posljednjeg dana svog života.

Oglasi

U dogovoru sa porodicom, suprugom Fatmom i sinom Damirom, u želji da lik i djelo Sabita Hadžića očuvamo od zaborava i da ga učinimo vječnim, uprava kluba je odlučila organizirati turnir koji postaje tradicionalni.

Učesnici na turniru su izbor organizatora i nikako ne mogu biti predmet zamjerke bilo kojeg drugog kluba, kao što se nama spočitava koga (ni)smo trebali pozvati. Ovim putem želimo da istaknemo da je rahmetli Sabit Hadžić bio igrač i legenda KK „Bosna“ koji više ne postoji kao klub, a kojeg prisvaja i u njegovo ime se predstavlja „Royal“ – Uduženje za promociju i afirmaciju sporta. Želimo istaći da nam je mnogo žao što je KK „Bosna“, kao simbol grada i sporta, za kojeg smo vremenom svi navijali, doživio sudbinu u kojoj se danas nalazi, ali istovremeno osuđujemo prisvajanje imena „Bosna“ od strane Udruženja koje se pod tim imenom predstavlja u javnosti, a istina je sasvim drugačija. Poznato je da Udruženje „Royal“ nema nijedan validan pravni dokument kojim se dokazuje da je pravni sljedbenik KK „Bosna“ već se lažno predstavlja koristeći samo dobre strane KK „Bosne“, a sve ono što je taj klub dovelo u sadašnju situaciju (veliki dugovi i ostali nagomilani problemi) ističu kao ostavštinu KK Bosne prezentirajući da je to KK „Bosna“ a ne „Royal“.

Žao nam je što je i turnir, koji organiziramo, stavljen u isti kontekst namjera tendecioznim predstavljanjem gdje je rahmetli Sabit Hadžić igrao sa ciljem da se omalovaži povezanost i uloga našeg kluba i plemenita namjera u organizaciji ovog turnira.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sigurno bi KK „Bosna“ bio učesnik ovog turnira da postoji kao klub u kojem je igrao legendarni Sabit Hadžić. Pošto znamo da taj klub više ne postoji, upućujemo apel na sve koji žele narušiti organizaciju ovog časnog i plemenitog turnira da to ne čine i da se prvo informišu kod organizatora turnira o pravoj istini koju sportska košrkaška javnost u BiH jako dobro zna.
Do sada se nikada nismo oglašavali po ovom pitanju, ali od sada više nećemo tolerisati napade na naš klub, već ćemo argumentovano odgovoriti i ukazati na prevare koju pojedinci već godinama čine lažno se predstavljajući što trajno nanosi štetu košarkaškom sportu u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo sve ljubitelje košarkaškog sporta da zajedno učinimo 4. Međunarodni memorijalni turnir „Sabit Hadžić“ uspješnim i da se u vrijeme trajanja turnira družimo u čast bh. košarkaškog velikana Sabita Hadžića. Svi ste pozvani na promociju sporta i košarke koja treba ovom gradu, a za koju je i sam rahmetli Sabit Hadžić živio! Dobro došli na turnir!", poručili su čelnici Sparsa.

Top Komentari

enko
Jel neko zna koju je ocjenu dobio Topalovic i onaj I pomocni sto mase nepostojeci ofsajd velezu.48 sati je vrijeme do kafabkontrolor mora dati ocjenu.
1 9
rabodimis
Ne znam zasto VI mislite da postojite ?? Plasticni Kosarkaski klub spars.. Vi redovno privucete 3 i po navijaca, vise ljudi skupi sah u parku kad igraju penzioneri nego vi..
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi