Trener Sparsa

Trbić: Nemamo razloga da se predamo, već da preokrenemo rezultat

Košarkaši Sparsa sutra igraju drugu utakmicu finala prvenstva BiH protiv Širokog na Grbavici, a tim povodom danas je održana press konferencija u prostorijama kluba.

Na istoj se novinarima obratio šef struke Marko Trbić.

"Prije svega da kažem da je sinoć bila dobra utakmica. Držali smo se do pred kraj, a na kraju smo pali. Zaslužena pobjeda Širokog. Mi već sada razmišljamo kako ćemo u nedjelju odigrati bolje. Imamo razloga za optimizam i da poravnamo na 1:1. Mi nemamo razloga da se predamo nego da učinimo sve da seriju izjednačimo i da na kraju prvi dođemo do tri pobjede", kaže Trbić i dodaje:

"Oni su odigrali jako dobru odbranu, a sigurno da im je publika dala dodatni motiv jer je dvorana bila puna. Možda je baš to prevagnulo. Ja bih volio da bude puna dvorana na Grbavici u nedjelju. To bi iscrpilo svu energiju iz nas, i više nego što je imamo", kazao je Trbić.

Košarkaš Almir Hasandić dodaje:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi smo igrali dobro nekih 35 minuta u prvom meču, kasnije smo počeli griješiti. Prije svega bih krenuo od sebe. Izgubio sam koncentraciju. Ipak, mi smo optimistični, idemo na pobjedu, pa kasnije i brejk. Naš cilj je titula, dat ćemo sve od sebe da tako i bude", kaže on.

Inače, utakmica između Sparsa i Širokog igra se u nedjelju od 17.00 sati. 

Top Komentari

Robinh
Hocete moju cuku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi