Oly razbio Budućnost, porazi Baskonije i Panate
Budućnost je proigrala dobro u posljednje vrijeme, ostvarila je dvije pobjede u prethodna tri meča, ali u Pireju je bila nemoćna i sve što je uspijevala je donekle u prvih 15-ak minuta meča

Euroliga

Oly razbio Budućnost, porazi Baskonije i Panate

E. Škorić

U petak navečer igrani su mečevi 10. kola košarkaške Eurolige.

U Pireju Olympiakos je ugostio Budućnost, a Podgoričani su doživjeli težak poraz, deveti u sezoni. Konačan rezultat glasio je 92:70.

Iako je Budućnost upisala dvije pobjede u posljednja tri euroligaška meča, večeras je u Pireju u dvorani Mira i prijateljstva doživjela pravu katastrofu, a uvertira u ovaj meč bio je incident koji se desio pred dvoranom, pošto su zapaljeni automobili i motocikli iz nepoznatih razloga.

Dobar dio prve četvrtine prvak ABA lige se dobro nosio s Olympiakosom, koji u drugoj dionici u nekoliko navrata odlazi na dvocifrenu prednost, da bi u trećoj ipak Grci prelomili i otišli na 25 razlike, pa više nije bilo spasa za Podgoričane.

Zach Leday je ubacio 28 poena za Olympiakos, a imao je i osam skokova. Vassilis Spanoulis je ubacio 17, a Georgios Printezis 11 poena. Earl Clark je ubacio 15 kod Budućnosti, naš playmaker Nemanja Gordić 14 uz šest asistencija i četiri skoka, dok je 12 poena dodao Edwin Jackson.

Ranije je Anadolu Efes sa 96:85 pobijedio Baskoniju i i stigao do osme pobjede, te je u pravoj seriji, dok je Baskonia na omjeru 3-8 i ovo je sezona za zaborav zasad za španskog predstavnika.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Motum je ubacio 16 poena u pobjedi Efesa, koliko i Mičić koji je imao i šest asistencija. Beaubois je ubacio 14, Balbay 11, Moerman 10, kao i Dungston. Na drugoj strani Janning je ubacio 20 poena, Voigtmann 15 uz sedam skokova, Hilliard 15 uz šest skokova...

Khimki je sa 76:68 bio bolji od Panathinaikosa, a Gill je ubacio 21 poen. Kod gostiju ist 19 uz devet skokova, Langford 17 uz pet asistencija i šest skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi