Olympiacos poslao strance kući
Foto - EPA

Zbog koronavirusa

Olympiacos poslao strance kući

M. Šljivak

Grčki Olympiacos dozvolio je stranicma da napuste klub.

Velikan iz Pireja se na ovaj potez odlučio nakon što je sezona u Grčkoj suspendovana na 30 dana zbog pandemije koronavirusa, pa je i rukovodstvo Olympiacosa odlučilo da otkaže sve treninge.

Igračima je dozvoljeno da odu u svoje države, a crveno-bijeli iz Atine je drugi tim iz Eurolige koji je napravio ovakav potez. Prvobitno je to napravio Žalgiris.

Njihovo veliki rival Panathinaikos za sada nije napravio ovaj potez, ali su trener Rick Pitino i košarkaš Jimmer Fredette su već napustili ekipu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Također, veliki broj timova u Evropi, posebno u Italiji, također je dozvolio igračima da napuste zemlju, a većinom su otišli američki košarkaši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi