Trener OKK Spars pred duel sa Zrinjskim

Opačak: Biće teško, ali vjerujem u svoje igrače

Košarkaši Sparsa sutra će na domaćem parketu dočekati Zrinjski u drugom susretu polufinala play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine.

Sparsi su u prvom meču odigranom u Mostaru deklasirali Zrinjski sa 90:70, a svjestan prilike koja se ukazala sarajevskom timu je i trener Ivan Opačak, koji vjeruje da njegovi igrači mogu ponoviti dobru predstavu.

"Čeka nas jako teška utakmica. Zrinjski je favorit u ovoj seriji, igraju odlično tokom cijele sezone, tako da se ni u jednom momentu nećemo opustiti i svjesni smo da je pred nama težak posao", kazao je Opačak uoči utakmice, dodavši da nije očekivao da je njegov tim ubjedljivo slaviti u prvom meču u Mostaru.

"Iskreno, ni u jednom momentu nisam očekivao tako ubjedljiv trijumf. Svojim igračima još jednom čestitam na tome, ali još ništa nije gotovo. Želim da i sutra budemo pravi, da svi damo svoj maksimum, a na kraju ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno."

Dodaje da će se Zrinjski gotovo sigurno u drugačijem svjetlu predstaviti sutra.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Apsolutno da će promijeniti neke stvari u odnosu na prošli meč. Očekujem da dođu sa velikom genergijom, razgoropađeni s nekim novim taktičkim zamislima. Uz to, imaju i fenomenalnog trenera... Znamo šta nas čeka, ali vjerujem u svoje igrače."

Duel između Sparsa i Zrinjskog igra se sutra u 19:00 sati u dvorani Grbavica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi