Oporavak Ognjena Kuzmića protiče sjajno, uskoro na treninzima s prvim timom
Ognjen Kuzmić sjajno se oporavlja i na pragu je povratku treninzima

Odlične vijesti za košarkaša Crvene Zvezde

Oporavak Ognjena Kuzmića protiče sjajno, uskoro na treninzima s prvim timom

Ognjen Kuzmić ljetos je nakon što je službeno potpisao povratnički ugovor s Crvenom Zvezdom kod Banjaluke doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške ozljede glave i grudnog koša. 

Kuzmić je čak neposredno nakon udesa bio stavljen u stanje inducirane kome jer se radilo o zaista teškim ozljedama koje su isprve okarakterizirane i opasnim po život. 

Ipak, dva i pol mjeseca nakon udesa odlične vijesti stižu iz Beograda a one govore da se Kuzmić skoro potpuno oporavio i da će se uskoro priključiti treninzima svog novog/starog tima. U izjavi za Tanjug Kuzmić je rekao:

"Bogu hvala sve ide kako treba. Svi u klubu pa i ja sam smo zadovoljni oporavkom Očekujem skori povratak, ali sad ne žurim, sve ide polako i onako kako treba. U idućih par sedmica očekujem da se priključim ekipi na treninzima" - kazao je Kuzmić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Spomenuo je 29-godišnji Dobojlija i brojne poruke podrške koje je dobivao kroz period oporavka:

"Hvala vam svima na bezbrojnim porukama podrške. Nadam se da će ta podrška biti nastavljena i u predstojećoj sezoni. Mislim da imamo sjajnu ekipu ali ići ćemo polako iz utakmice u utakmicu i napredovati" - rekao je Kuzmić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi