Orlovi u drugom poluvremenu slomili otpor Čelika
Iskusnija ekipa iz Banja Luke slavila je pobjedu večeras u zeničkoj Areni protiv mlade ekipe Čelika.

Derbi 9.kola lige BiH za košarkašice

Orlovi u drugom poluvremenu slomili otpor Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru derbija 9. kola prvenstva BiH dočekale aktuelnog prvaka i lidera na tabeli ekipu Orlova. Boljom igrom u drugom poluvremenu uvjerljivu pobjedu je slavila gostujuća ekipa rezultatom 63:95.

Zeničanke su u ovaj meč ušle s omjerom od sedam pobjeda i jednim porazom, dok su Orlovi u Zenicu doputovali sa osam pobjeda u osam odigranih mečeva.

Prva četvrtina protekla je u nešto boljoj igri gostujuće ekipe, koja prvu četvrtinu rješava u svoju korist rezultatom 14:18. U drugoj četvrtini izabranice trenerice Aide Kalušić odigrale su znatno bolju odbranu, dok su u napadu bile efikasnije, te na krilima raspoložene Heljić i Radulović na poluvrijeme se odlazi pri vodstvu ekipe Čelika rezultatom 30:29.

Na poluvremenu trenerica gostiju imala je šta da kaže svojim košarkašicama koje nisu bile na svome nivou u prvom dijelu. Početak treće četvrtine protekao je u potpunoj dominaciji ekipe Orlova, koja nakon preokreta dolazi do vodstva koje nisu ispuštale do kraja treće četvrtine, te je na semaforu bilo 54:61 za gošće iz Banja Luke.

U posljednjoj četvrtini potpuno se raspala igra domaće ekipe, koje su djelovale dosta umorno, a to je iskoristila gostujuća ekipa koja u svom rosteru ima dosta više kvalitetnijih i iskusnijih košarkašica. Konačni rezultat sigurno je previsok u odnosu na ono što je pokazano na terenu, ali ekipa Orlova u ovom trenutku je koplje iznad ostalih timova u BiH. Konačni rezultat na kraju bio je 63:95 (14:18, 16:11, 24:32, 9:34)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, prvo ime utakmice bila je Aleksandra Muzević sa 27 poena i sedam skokova, a odlična je bila i Nataša Šobot sa 19 poena. U ekipi Čelika, bolje od ostlaih bile su Ajla Selimović sa 13 poena i 11 skokova, dok je Berina Mustafica dodala 11 poena.

Nakon devetog kola Orlovi su ostali na prvom mjestu sa devet pobjeda iz devet odigranih utakmica, dok je Čelik sada na trećoj poziciji sa sedam pobjeda i dva poraza. U narednom kolu Orlovi će dočekati ekipu Play Off-a, dok će Čelik u goste ekipi Igmana.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovi celik najveca ravaku u lizi u svim sportovima svi guze njiha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi