KŽK Čelik želi u Zenicu vratiti naslov prvaka BiH
Zeničanke su se pojačale sa tri nove igračice, te s razlogom ulaze u novu sezonu kao jedan od favorita za najviši plasman

Za vikend počinje prvenstvo BiH

KŽK Čelik želi u Zenicu vratiti naslov prvaka BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika u narednu sezonu ulaze s visokim ambicijama. Zeničanke su konačno sklopile ekipu koja će sigurno u narednoj sezoni koja počinje ovog vikenda biti konkurentne za sami vrh tabele.

Uoči početka sezone danas je održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnim medijima obratile trenerica Aida Kalušić, te nove (stare) košarkašice Ajla Selimović, Sara Heljić i Sanja Radulović.

Trenerica je zadovoljna sa novim igračicama i uvjerena je da će se ekipa boriti za sami vrh

"Moram izraziti veliko zadovoljstvo i sreću što su ove tri igračice s nama. Sara i Ajla su naše povratnice, a s njima ćemo imati jedan ogroman kvalitet i širinu na centarskim pozicijama. Naravno, uz naše Almedinu Ahmić i Berinu Mustaficu, te ostale mlađe igračice. Sanju poznajem iz juniorske reprezentacije. Ona je prethodnu sezonu bila u Orlovima, gdje je osvojila prvenstvo i Kup BiH. Prosjek naše ekipe je 20 godina, te su nam u timu sve domaće igračice, nemamo strankinja, a uglavnom je kostur ekipe sastavljen od igračica iz Zenice. Prvo kolo otvaramo gostovanjem u Tuzli kod ekipe Jedinstva, koje su podmladile svoj tim, tako da očekujem pobjedu na otvaranju sezone. Kada su u pitanju ekipe koje bi mogle konkurisati za najviši plasman, tu su ekipe Orlova, Banovića, Lavova, naravno tu je i naša ekipa", kazala je Kalušić.

Ajla Selimović, krilni centar proteklu sezonu je igrala u Španiji za ekipu Celte, sa kojom je izborila nastup u eliti, ali se zbog obaveza na fakultetu vratila u Zenicu.

"Neće mi biti problem ponovo se uklopiti u ekipu, koja ove sezone ima visoke ambicije. Spremna sam i motivisana da ove sezone napravimo velike stvari. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu, koja je dosta dobro radila na pripremama i sada očekujemo da to sve potvrdimo i kroz prvenstvo", kazala je Selimović, inače reprezentativka BiH.

Oglasi

Sara Heljić se nakon šest godina vratila u Čelik, a proteklu sezonu je propustila zbog povrede.

"Kada sam prije šest godina odlazila iz Čelika u inostranstvo tada smo bile viceprvakinje BiH i ostao je žal za trofejom. Vratila sam se da pokušam to ispraviti i da osvojimo trofej u predstojećoj sezoni. Imamo dosta potencijala i trudili smo se da odradimo dobro pripreme i nadam se najboljem u narednoj sezoni", kazala je Heljić.

Sanja Radulović, prošle sezone je osvojila duplu krunu sa Orlovima, a sada je pojačala tim Čelika

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

“Promijenila sam sredinu, jer je došlo do zasićenja. Izbor je bio Čelik, jer mislim da se ovdje kvalitetno radi. Mislim da je to dobro za moj napredak, a mislim da ću i ja pomoći ekipi da ostvari dobre rezultate“ kazala je Radulović.

Košarkašice Čelika u 1. kolu prvenstva BiH gostuju kod Jedinstva u Tuzli, a ova utakmica se igra u subotu u dvorani Mejdan s početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi