Orlovi u Manili uz turbo-folk lete visoko!

Maksimalan učinak Srbije

Orlovi u Manili uz turbo-folk lete visoko!

Admin Čaušević

Prvu grupnu fazu Mundobasketa Srbija je završila sa maksimalnim učinkom od tri pobjede. Posljednja žrtva bio je Južni Sudan koji je savladan rezultatom 115:83.

Debitant na svjetskim prvenstvima u košarci je sasvim očekivano bio laka meta za košarkaške Orlove koji su slavili i treći ubjedljiv trijumf.

Nakon prve četvrtine izabranici Svetislava Pešića su bili na +10 (30:20), da bi do kraja prvog poluvremena još povećali svoju prednost.

Južni Sudan je pružio dostojan otpor u trećoj dionici (27:26 za Srbiju), ali su naše istočne komšije u posljednjih deset minuta potvrdila svoju superiornost.

Oglasi

Tako su Srbi po drugi put u grupnoj fazi prebacili stotku, a i njihovi navijači imaju razloga za optimizam pred drugu grupnu fazu. Konačan rezultat bio je 115:83.

Srbijanski košarkaši su bili posebno šuterski raspoloženi, a pogodili su čak 17 trojki iz 32 pokušaja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Nikola Jović sa 25 te Bogdan Bogdanović sa 23 poena, dok su imali podršku i od Nikole Milutinova sa double-double učinkom (17 poena, 10 skokova).

Inače, na zvučnicima dvorane u Manili u nekoliko navrata su se mogli čuti turbo-folk hitovi poput onog od Nedeljka Bajića Baje "Koktel ljubavi" što je očigledno bilo odličan motiv za Orlove.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Prije Južnog Sudana ubjedljivo su savladani Kina i Portoriko te je Srbija u odličnoj poziciji da izbori plasman u četvrtfinale.

Podsjećanja radi, grupa u kojoj se nalazi Srbija se križa za grupom A gdje su su već prošli Dominikanska republika i Italija.

Top Komentari

HamzaVojvoda
uz turbo folk i uz strpitez mamare kuje @AlphaStrong
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi