Ovako ABA liga uz pomoć Game of Thronesa najavljuje finalnu seriju

Genijalno!

Ovako ABA liga uz pomoć Game of Thronesa najavljuje finalnu seriju

S. Grebović

Mega popularna serija "Igra prijestolja" mnogo puta je predstavljala inspiraciju onima koji najavljuju neke sportske događaje, s toga se ABA liga odlučila da učini isto.

Finalna serija ABA lige između Crvene Zvezde i Budućnosti startuje u petak sa početkom u 19 sati. Drugi meč na rasporedu je dva dana kasnije u istom terminu, dok je revanš u Podgoricu zakazan za srijedu, 17. april također sa početkom u 19 sati. 

O eventualnoj majstorici, ako bi se desila, odlučivala bi ABA liga kada da se ona igra.

U polufinalnoj seriji Zvezda je bila bolja od svog najvećeg rivala ekipe Partizana sa 2-1 u seriji, dok je ekipa iz Podgorice istim rezultatom bila bolja od zagrebačke Cedevite. 

Radi se o okršaju dva tima koji su i prošle sezone igrali za trofej, kada je Budućnost slavila i plasirala se u Euroligu. Raspored utakmica će ponovo biti isti jer je Zvezda još jednom kao prva na tabeli završila ligaški dio sezone.

ABA liga je na zvaničnom twitter nalogu danas najavila veliko finale grafikom koji je napravljen po uzoru na pomenutu seriju.

Tako je rukovodstvo lige odlučilo da prati trendove jer su i puno veće organizacije koristile ovu seriju za promociju nekog događaja. Inače, posljednja 14. aprila izlazi posljednja sezona Game of Thronesa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi