Fener i Maccabi uvjerljivi, Panathinaikos nakon drame upisao novu pobjedu

12. kolo Eurolige

Fener i Maccabi uvjerljivi, Panathinaikos nakon drame upisao novu pobjedu

E. Dindić

Osim Partizana i Crvene Zvezde u okviru 12. kola Eurolige igralo se još par zanimljivih susreta. 

Alba je u Berlinu dočekala Fenerbahče i pretrpjela težak poraz rezultatom 104:75.

Gosti iz Istanbula već nakon 10 minuta imali su prednost od 24:18. Drugi period također mnogo bolja igra Fenerbahčea koja ovaj period rješava isto u svoju korist rezultatom 30:17. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 54:35 u korist gostujućeg tima.

I u drugom poluvremenu potpuna dominacija Fenerbahčea za ubjedljivu pobjedu rezultatom 104:75.

Najefikasniji u redovima Fenerbahčea bili su Carsen Edwards i Marko Gudurić sa po 13 postignutih poena, dok su Metecan Birsen, Nigel Hayes-Davis, Tonye Jekiri, Devin Booker i Nick Calathes dodali po 10. Bolji od ostalih u redovima Albe bili su Jaleen Smith sa 15, te Ben Lammers i Maodo Lo sa 12 poena.

U Atini svoj susret odigrali su Panathinaikos i Emporio Aramani iz Milana. Nakon produžetka pobjedu su odnijeli domaći rezultatom 90:77.

Oglasi

Nakon 10 minuta imali su gosti iz Milana prednost od 22:13. Drugi period završio je neriješeno pa se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 42:33 u korist Emporia.

U trećem periodu bude se domaći košarkaši te sa 19:17 ovu dionicu rješavaju u svoju korist. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 59:52 u korist gostiju iz Milana.

Kako su igrali u trećem tako su nastavili i u četvrtom periodu, odlična odbrana te efikasan napad dovoljno da ovaj period riješe u svoju korist rezultatom 20:13, te nakon 40 minuta igre rezultat je glasio 72:72. U dodatnih pet minuta potpuna dominacija domaćeg sastava te na kraju ubjedljiva pobjeda rezultatom 90:77.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Dwayne Bacon sa 31 poenom, dok je Paris Lee dodao 22. Bolji od ostalih u redovima gostiju bili su Naz Mitrou-Long sa 16, odnosno Timothe Luwawu- Cabarrot sa 15.

U Tel Avivu svoju susret odigrali su Maccabi i Valencia. Na kraju domaći sastav slavio je ubjedljivu pobjedu rezultatom 84:68.

U prvoj dionici domaći košarkaši prikazuju bolju igru, te nakon 10 minuta imaju prednost od 15:10. Maccabi i u drugom periodu prikazuje kvalitetniju igru te sa 20:17 rješava i ovaj period u svoju korist. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 35:27.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nastavak susreta donosi rutinsku igru domaćina te na kraju sigurnu pobjedu rezultatom 84:68.

Kod pobjednika se istakao Lorenzo Brown sa 15 poena, dok je Darrun Hilliard dodao 11. Bolji od ostalih u redovima gostiju bili su Xabi Lopez Arostegui sa 15, odnosno Victor Claver sa 13 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi