Pandža: Liga je veoma izjednačena, Sloboda je ozbiljna ekipa posebno na domaćem terenu
Zeničani su na posljednja dva gostovanja poraženi u posljednjim trenucima utakmica, a vidjet ćemo hoće li sutra na trećem uzastopnom gostovanju imati više sreće

Trener OKK Čelik pred gostovanje u Tuzli

Pandža: Liga je veoma izjednačena, Sloboda je ozbiljna ekipa posebno na domaćem terenu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda igraju se utakmice 10.kola Premijer lige BiH za košarkaše. Jedan od najinteresantnijih mečeva trebao bi se odigrati u Tuzli, gdje će u derbiju starih rivala, Sloboda dočekati ekipu Čelika.

Tuzlaci su na omjeru od četiri pobjede i tri poraza, dok Zeničani u Tuzlu dolaze s omjerom od četiri pobjede i četiri poraza.

Trener crno-crveni Josip Pandža dobro poznaje Slobodu, koju je i trenirao prije dolaska u Čelik. O situaciji u svome timu, te narednom meču njegove ekipe kazao je nešto više za SportSport.ba.

"Redovno treniramo, pripremamo se za treće uzastopno gostovanje. S ekipom trenira i Nebojša Maksimović, koji se nakon dva mjeseca u Švedskoj vratio u BiH i ove sedmice trenira s nama. U pregovorima smo oko njegovog povratka jer nam je potrebna jedinica u ekipi, budući da s nama više nije Đukanović, koji je bio nezadovoljan statusom u klubu, ali također i mi njegovim igrama. Imamo četiri pobjede i četiri poraza, ja sam zadovoljan dosadašnjim učinkom, a posljednje dvije utakmice u gostima protiv Čapljine i Zrinjskog izgubili smo u finišu, iako smo imali sve u svojim rukama" ističe Pandža.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Slijedi novo gostovanje u Tuzli kod jednog od favorita za visok plasman u ovoj sezoni

"Sloboda je tim koji je ozbiljan, posebno na domaćem terenu. Doveli su i novog igrača, tako da pojačani ulaze u duel s nama. Oni imaju dva puta veći budžet nego mi, ali to ne mora sutra ništa da znači. Liga je veoma izjednačena, sve je do toga kako ćete ući u meč, te koliko ćete moći držati koncentraciju na nivou. Nama je to falilo u posljednje dvije utakmice, koje smo mogli pobijediti, posebno protiv Zrinjskog, gdje smo sve imali u svojim rukama. Očekujem dobar meč u Tuzli, a nadam se da ćemo u toj utakmici imati više sreće nego u Čapljini i Mostaru", kazao je za SportSport.ba Josip Pandža.

Top Komentari

Probisvjet
Toliko su ozbiljni da nisu nabacili osmjeh kako je prava Dita ugasena.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi