Slavlje OKK Čelik u Mejdanu
Košarkaši Slobode još jednom su razočarali

Novo razočarenje za navijače Slobode

Slavlje OKK Čelik u Mejdanu

Košarkaši zeničkog Čelika slavili su večeras protiv Slobode u Mejdanu rezultatom 67:61.

U 10. kolu Prvenstva BiH za košarkaše, parket Malog Mejdana ponudio nam je zanimljiv „crveno – crni derbi“ Slobode i Čelika. Na kraju, iz tijesne utakmice kao pobjednici izlaze košarkaši Čelika koji se potpuno zasluženo u Zenicu vraćaju s bodovima. 


Iako je OKK Sloboda dobila prvi period u košarci sa sjajnim obranama, 17:11, vrlo brzo gosti preokreću rezultat. Naredna dva perioda okončali su u svoju korist (12:18 i 14:19).


Zadnju četvrtinu Tuzlaci su otvorili serijom 7:0 za vodstvo 50:48, no vrlo brzo Zeničani ulaze u sigurnu igru i meč su polako počeli preokretati na svoju stranu. Dvije minute prije kraja Čelik je pobjegao na 55:64, a onda i priveo utakmicu kraju za konačnih 61:67.

Najefikasniji u sastavu pobjednika bili su Haris Delalić sa 21 i Milivoje Božović sa 20 poena. U tuzlanskom sastavu Jakov Mustapić je postigao 18 poena.

OKK Sloboda- OKK Čelik 61:67

Mala dvorana Mejdan. Rezultat po četvrtinama: 17:11, 12:18, 14:19, 18:19.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Davis 2, Jakupović, Mustapić 18, Manjgafić 8, Durmo 14, Andelija, Dedajić, Omerović 7, Munižaba 5, Alikadić 7, Narančić, Krajinić. Trener: Damir Mualomerović.

OKK Čelik: Gavrić, Podojak 5, Curevac 5, Božović 20, Delalić 21, Dedić 14, Bajramović, Avdibegović, Križanović, Varupa, Bećirević 2, Spahić. Trener: Josip Pandža.

Promo

Top Komentari

cako
Bravo Čelik!!! Ne sjećam da je Čelik ikad u jednoj sezoni pobijedio i Bosnu i Slobodu na strani!?
13 0
AMEL2020
Sramota za SLOBODU, treba ih nogu u g****u, u Tuzlu svi dolaze po bodove...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi