Pandža: Prije godinu dana smo izgubili u Brčkom, a sinoć smo pobijedili jednu od najboljih bh.ekipa
Trener Zeničana ističe da klub raste iz dana u dan, te da Zenica mora imati jakog i stabilnog člana Premijer lige u košarci

Trener OKK Čelik nakon pobjede u Tuzli

Pandža: Prije godinu dana smo izgubili u Brčkom, a sinoć smo pobijedili jednu od najboljih bh.ekipa

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sinoć su u Mejdanu u veoma interesantnoj utakmici pobijedili domaću Slobodu rezultatom 67:61.

Zeničani su sada na omjeru od pet pobjeda i četiri poraza, te zauzimaju mjesto u gornjem dijelu tabele. Svakako da dosadašnjim dijelom sezone mogu biti zadovoljni u zeničkom klubu, budući da je OKK Čelik nakon pet godina ponovo u Premijer ligi.

Glavni cilj u ovoj sezoni je izboriti opstanak u ligi, te se postepeno stabilizovati i dodatno napredovati. Zanimljivo da je Čelik u ovoj sezoni slavio na gostovanju kod sarajevske Bosne i tuzlanske Slobode, dok je kod kuće pobijedio Mladost, Kakanj i Bratunac. Poraze su ubilježili na gostovanjima kod Širokog, Proma, Čapljine.

Nakon posljednje pobjede u Tuzli, zanimljiv komentar dao je i šef struke Josip Pandža, inače i bivši trener Slobode, koji je sinoć odlično vodio svoj tim do pete pobjede OKK Čelik.

"Od sredine maja treniramo sa kadrom koji nam je bio na raspolaganju. I kad se nije moglo u dvoranu radi koronavirusa mi smo trenirali vani i po lošem vremenu. Krenuli smo prije ostalih u trenažni proces i rezultat protiv Slobode u Tuzli nam je velika satisfakcija za sav uložen trud. Čelik mora i treba da ima stabilnog prvoligaša" ističe Pandža.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Do prije godinu dana Čelik je igrao u A1 ligi, a zanimljivo da je tačno prije godinu dana poražen u Brčkom, dok je sinoć pobijedio jednu od najboljih bh.ekipa.

"Zenica mora imati radost od košarke. U klubu sam godinu dana i prezadovoljan sam kako klub raste iz dana u dan. Prošle godine u ovo doba smo izgubili u Brčkom u okviru A1 lige, a sinoć smo u gostima pobijedili u Tuzli protiv Slobode, koja je jedna od najjačih ekipa u BiH. Presretni smo, ali moramo ostati čvrsto na zemlji i nastaviti jako raditi, ako želimo nastaviti sa dobrim rezultatima", kazao je Josip Pandža trener OKK Čelik.

Top Komentari

BatonDezitijat
trener kur cina koliko su ga dizali u nebesa zavrsi u raspalom celiku
0 4
cako
Zna čovjek svoj poso radit...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi