Pandža: U Nikšić ne idemo sa bijelom zastavom

Sloboda ima dva poraza u ABA 2 ligi

Pandža: U Nikšić ne idemo sa bijelom zastavom

U 3. kolu ABA 2 lige u Nikšiću će se sastati Sutjeska i Sloboda.

Tuzlaci u ovom regionalnom takmičenju ne bilježe najbolje rezultate, a seriju poraza žele da prekinu upravo u Nikšiću, što je uoči utakmice poručio i trener Josip Pandža.

"Otvorili smo sezonu loše. Igramo obranu ispod svakog nivoa i interes nam je da se tu popravljamo. Imamo novi i jako mladi tim i naši dosadašnji nastupi bili su puni želje, ali bez naplate. Bili smo loši u obrambenom skoku, obrani 1 na 1 na loptu i defanzivnoj tranziciji. Na taj način ne možemo biti konkurentni jakim i iskusnim rosterima protivnika", kazao je Pandža u najavi utakmice i dodao:

"Ekipa Sutjeske je sastavljena od velikog broja kvalitetnih domaćih igrača plus dva reprezentativca BIH, Kneževića i Sejfića koji su se sjajno uklopili u tu ekipu. Imaju odličnu povezanost sa publikom, jaki domaći teren i neće nam biti ugodno igrati. Međutim interes nam je da ispravljamo loše stvari iz prva dva kola, te da u Nikšić ne idemo sa bijelom zastavom."

Izlasku iz krize nada se i košarkaš Fahrudin Manjgavić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Na samom startu takmičenja, ušli smo u rezultatsku krizu i ja se nadam da cemo uskoro izaći iz nje. Ispred nas je jedno teško gostovanje. Riječ je o kvalitetnoj ekipi sa ozbiljnim rosterom. Zbog toga nemamo pravo na opuštanje. Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice rezultat neće doći u pitanje."

Meč između Sutjeske i Slobode se igra sutra s početkom u 19:00 sati.

Top Komentari

Bosnian King1
Sloboda zadnju medzunarodnu utakmicu dobila kad su igrali Hukic, Castle, Korlatovic,
3 0
Svojprisebi
Samo s crvenocrnom zastavom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi