Pandža: U Sloveniju rasterećeno i borbeno, nadam se pobjedi

Trener Slobode pred gostovanje u Domžalama

Pandža: U Sloveniju rasterećeno i borbeno, nadam se pobjedi

Košarkaše Slobode u sklopu 5. kola ABA 2 lige sutra čeka gostovanje u Sloveniji.

Tuzlaci su protekle sedmice uspjeli da prekinu crnu seriju i dođu do prve pobjede u regionalnom takmičenju, a priliku da dođu do novih bodova imat će sutra kada gostuju kod ekipe Domžala.

O protivniku trener Josip Pandža ima samo riječi hvale, no poručio je kako Sloboda ne ide s bijelom zastavicom i da će učiniti sve da dođe do pobjede.

"Helios je ekipa koja je trkački i šuterski na visokom nivou. Imaju sjajne bekove i organizaciju igre i morat ćemo biti na visokom nivou koncentracije. Nakon lošijeg starta kroz domaću ligu i ABA 2 vezali smo 3 pobjede i nadam se da moji mladi igrači vide da imaju kvalitet, te da mogu protiv svakoga igrati. U Sloveniju idemo rasterećeno, borbeno i nadamo se pobjedi na teškom gostovanju", poručio je Pandža.

Optimizam postoji i kod Vladimira Tomaševića.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Na svaku utakmicu idemo na pobjedu, mislim da imamo taj kvalitet sto smo pokazali na prošlim utakmicama, ulazimo u dobru formu. Mlada smo ekipa, rastemo iz utakmice u utakmicu. Helios je odličan tim, ali mi idemo u Sloveniju da pokažemo sav rad i trud sto smo uložili u zadnja dva i po mjeseca i da odigramo što bolju utakmicu."

Utakmica se, podsjetimo, igra u četvrtak u 18 sati.

Top Komentari

crvenituzlak
Minimal o +20 za domzale
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi