Kompletna dvorana se drži za glavu zbog onoga što je napravio košarkaš Fenerbahčea

Grk spasio goste

Kompletna dvorana se drži za glavu zbog onoga što je napravio košarkaš Fenerbahčea

E. Škorić

U spektakularnoj utakmici 18. kola turske košarkaške Superlige, Fenerbahče je kao gost savladao Bahcesehir sa 110:105 i to nakon produžetaka.

Velika borba viđena je od starta meča, sa nekoliko preokreta. Fener je imao +9 u prvoj četvrtini, a istu je na kraju dobio sa 21:19.

Tokom druge četvrtine dominirali su gosti, koji su otišli na maksimalnih +18 (44:26), a na poluvremenu je bilo 49:33.

U trećoj dionici se domaći košarkaši vraćaju, prilaze na samo pet poena zaostatka, a u četvrtoj se primiču na tek pola koša zaostatka.

Potom su prešli u vodstvo, uslijedila je rezultatska klackalica u finišu, da bi Bahcesehir stigao do 96:93 na 1,9 sekundi do kraja. Fener nije imao time-out, morao je hitno reagovati, a onda se desilo jedno malo čudo.

Lopta je otišla u ruke Papagiannisa koji je gotovo preko cijelog terena bacio loptu i ona je prošla kroz obruč za 96:96. Domaći košarkaši su se hvatali za glavu, nisu mogli da vjeruju šta se desilo.

Na krilima tih poena i nestvarne trice Grka, Fener je u produžetku slavio sa 110:105. Mahmutoglu je ubacio 21 poen u pobjedi Fenera, Dorsey 17, Motley 16, a Papagiannis 15 uz ove nestvarne poene za produžetak.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U poraženom timu Francuz Bouteille je ubacio 23, koliko i Amerikanac Cavanaugh, Kanađanin Scrubb ubacio je 15, a Arna 12 poena.

Fener je lider u Turskoj sa 15 pobjeda i tri poraza nakon 18 kola, dok drugoplasirani Anadolu Efes ima omjer 15-2, a Bešiktaš 14-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi