Papanikolaou sa zvukom sirene odveo Grčku na Svjetsko prvenstvo

Grci prvi iz Evrope na Mundobasketu

Papanikolaou sa zvukom sirene odveo Grčku na Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Košarkaši Grčke pobijedili su kao gosti Gruziju 85:86 i postali su prva evropska selekcija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Uvodne minute nisu slutile da će Grci slaviti u ovom meču. Gruzija ih je razbila u prvih 10 minuta (30:17), a bez većih problema je domaća selekcija i u drugoj dionici održavala dvocifrenu prednost.

Bilo je u jednom trenutku i 17 poena prednosti, ali se Grčka uspjela malo da oporavi i na odmor su gosti otišli sa minusom od 11 poena, 49:38.

Imala je Gruzija vodstvo sve do finiša trećeg perioda. Grci su odigrali fantastično završnicu ovog dijela meča, preokrenuli su rezultat u svoju korist i u završnih deset minuta ulaze sa poenom prednosti, 64:65.

Rezultatska klackalica viđena je većim dijelom posljednje dionice. Kada je Gruzija otišla na 85:79 činilo se kako je kraj nada za Grke, ali se oni nisu predali i u velikom stilu su okrenuli rezultat u svoju korist.

Napravili su seriju od 7:0 u posljednju minut i koševima Konstantinosa Papanikolaoua sa zvukom sirene dolaze do pobjede i plasmana na SP.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi