Bogdanović nije mogao sam: Srbija poražena u Grčkoj

Bogdanović nije mogao sam: Srbija poražena u Grčkoj

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Grčke pobijedila je Srbiju 70:63 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Obje selekcije su bile suočene sa izostankom nekih glavnih zvijezda reprezentacije, a večeras u dresu Srbije nije košarkaš Sacramento Kingsa Bogdan Bogdanović nije mogao sam.

Vodila je Srbija većim dijelom prve dionice i nakon 10 minuta igre imali su dva poena prednosti (16:18), a prednost su izabranici Saše Đorđevića održavali i tokom druge dionice.

Ipak, finiš prve dionice donosi bolju igru selekcije Grčke koja je na odmor otišla sa tri poena prednosti, 35:32.

Početkom drugog poluvremena Grci serijom od 7:0 odlazi po prvi put na dvocifrenu prednost. Imali su čak i 12 poena u jednom trenutku, ali Srbija im ne dopušta da prelome meč i nakon 30 minuta igre bilo je samo minus četiri, 51:47.

Uspjeli su srpski košarkaši u posljednjoj dionici da izjednače (57:57). Ipak, dopuštaju potom Grcima da im napreve veliku seriju od 9:2 i da odu na devet razlike (68:59), pa je meč bio odlučen ranije od očekivanog.

Uspjela je Grčka da sačuva stečeno vodstvo i da dođe do pobjede koji im ostavlja perfektan omjer uz selekciju Njemačke (7-0). Srbija sa druge strane ima omjer od 4-2.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nick Calathes i Georgios Printezis su predvodili Grčku so tijumfa sa po 15 poena, Kostas Sloukas je dodao 11, dok je na drugoj strani Bogdan Bogdanović ubacio 19 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti