Partizan odnio bodove iz Laktaša
Igokea/Marija Vuruna

Nova pobjeda tima iz Beograda

Partizan odnio bodove iz Laktaša

E. Dindić

U okviru 12. kola ABA lige Igokea je na svom terenu dočekala Partizan. Na kraju gosti iz Beograda ostvarili su pobjedu rezultatom 96:85. 

Prvi period fantastična igra Partizana, te nakon 10 minuta igre imaju prednost od 32:22. Kako se završilo u prvom periodu, tako je nastavljeno u drugom periodu. Igralo se bez odbrana pa ovaj period završava rezultatom 25:25. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 57:47 u korist Partizana.

Nastavak susreta donio je zanimljivu košarku, trener domaćeg sastava Dragan Bajić promijenio je odbranu, što je donijelo rezultat te domaći sastavi u jednom trenutku dolaze na samo tri poena zaostatka (68:71), ali više od toga jednostavno nije moglo.

Igokea ovu dionicu dobiva sa 21:19, ali rezultat nakon 30 minuta igre glasi 76:68 u korist gostiju iz Beograda.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Posljednji period Partizan rutinski odrađuje te na kraju zasluženo upisuje novu pobjedu rezultatom 96:85.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su James Nunnally i Kevin Punter koji su postigli po 18 poena. Bolji od ostalih u redovima domaćeg sastava bili su Bryant Crawford sa 26 poena, odnosno Stefan Đorđević sa 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi