Ovakve drame može režirati samo Partizan - Nevjerovatna pobjeda crno-bijelih nad Fenerom

Sjajan meč

Ovakve drame može režirati samo Partizan - Nevjerovatna pobjeda crno-bijelih nad Fenerom

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u beogradskoj Areni Fenerbahče rezultatom 85:84. Imao je domaći tim 15 poena minusa, ali na kraju slavi veliku pobjedu.

Partizan je nevjerovatnim preokretom uspio pobijediti turskog velikana Fenerbahče u 7. kolu Eurolige. Bila je to još jedna fenomenalna noć za domaće.

Partizan serijom 5:0 otvara meč. Držao je tim Željka Obradovića prednost do sredine igre u prvoj dionici kada kreće velika serija istanbulskog tima od 13:0 i odlaze na 10 poena prednosti, 25:15.

Domaći tim je međutim uspio smanjiti zaostatak do kraja prve dionice. Dionicu je zaključio Alen Smailagić za minus četiri nakon 10 minuta igre, 27:23.

Na otvaranju druge dionice neobična scena na parketu Arene. Kompletna petorka domaćeg tima sastavljena je od srbijanskih igrača, no ovaj eksperiment Željka Obradovića se brzo pokazao kao veoma loša ideja jer je Fener pogodio tri trojke zaredom.

Oglasi

Otišao je Fener u tim trenucima na 11 poena prednosti (36:25), razlika je išla i do plus 15 i činilo se u tim trenucima kako crno-bijeli neće moći previše napraviti u ovom susretu.

Ipak, kod Željka Obradovića predaje nikad nema. Do kraja prvog poluvremena Partizan smanjuje na devet razlike (56:47), pa je ostala kakva-takva nada za preokret u nastavku.

Fener je bez većih problema održavao prednost tokom trećeg perioda. Međutim, sami finiš trećeg perioda donosi fenomenalnu igru, a nakon trojke Anđušića domaći tim dolazi do samo minus četiri.

Na ulasku u posljednjih deset minuta Fener ima šest poena prednosti (69:63), pa se utakmica itekako otvorila za beogradski tim.

Uslijedio je potpuni povratak Partizana u meč. Uspjeli su ABA šampioni doći i do vodstva 79:78 i ušlo se u neizvjesnu završnicu meča.

Oglasi

Smailagić na 38 sekundi do kraja pogađa za vodstvo Partizana 83:82, gosti promašuju šut da bi Anđušić s bacanja donio plus tri za crno-bijele.

Wilbekin potom na sedam sekundi prije kraja također precizno pogađa s linije slobodnih bacanja za 85:84, a Dozier gubi loptu i donosi Feneru mogućnost da dođe do pobjede.

Doryes preuzima odgovornost. Šutirao je za tri i promašio, pa je Partizan na kraju uspio pobijediti u ovom meču.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Frank Kaminsky s 15 poena, Nunnally Smailagić su dodali po 13.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nigel Hayes je predvodio goste s 23 poena, Tyler Dorsey je dodao 18, a treba istaći i jako dobru partiju Tarika Biberovića koji je za 18 minuta ubacio 10 poena.

Fenerbahče je na omjeru od 5-2 nakon ovog kola, a Partizanu je ovo treća pobjeda (3-4).

Top Komentari

HamzaVojvoda
Smiley majstore smajlagic srbenda i po to alene care
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi