Lider Eurolige deklasiran u Beogradu: Partizan odigrao čudesan meč
Beograd je večeras bio neosvojiva tvrđava za francuski sastav (Foto - EPA)

Trijumf crno-bijelih

Lider Eurolige deklasiran u Beogradu: Partizan odigrao čudesan meč

M. Šljivak

Košarkaši Partizana vačeras su u Beogradu u susretu 17. kola Eurolige savladali ekipu francuskog Monaca rezultatom 100:80 i upisali su osmu pobjedu sezone.

Partizan je u zaista odličnom meču savladao Monaco i došao je do osme pobjede u ovoj sezoni Eurolige.

Monaco je bolje ušao u meč. Imali su prednost na otvaranju utakmice, ali Partizan predvođen Punterom i Lessortom ubrzo preuzima potpuno dominaciju na parketu.

Prednost Parizana je u jednom trenutku tokom prve dionice išla i do plus 13, a nakon 10 minuta igre domaći košarkaši su imali devet poena prednosti, 26:17.

Monaco je u drugoj dionici u nekoliko navrata uspio preuzeti vodstvo. Ipak, Partizan je taj koji je imao vodstvo u većini ovog perioda i tim Željka Obradovića na odmor je otišao s poenom prednosti, 48:47.

Izjednačena košarka igrala se u trećem periodu. Viđena je prava rezultatska klackalica, nijedan tim nije mogao napraviti neku značajniju razliku, pa je Partizan i nakon 30 minuta igre imao poen prednosti, 69:68.

Oglasi

Međutim, u posljednjoj dionici crno-bijeli dominiraju parketom. Podsjećalo je sve na igru iz prve četvrtine, pogađali su sve i razlika se povećavala iz napada u napad.

Nije se Monaco više mogao vratiti. Zatvoren je najbolji igrač Kneževa Mike James, malo je bilo raspoloženih gostujućih igrača i poraz u Beogradu je večeras bio neizbježan.

Na kraju je Partizan upisao uvjerljivu pobjedu. Bilo je plus 20 na kraju, a ovo je beogradskom timu osmi trijumf u 17. utakmici Eurolige ove sezone.

Monaco je porazom u Beogradu propustio šansu da ostane usamljen na vrhu Eurolige i sada kao i Baskonia te Barcelona imaju učinak od 11 pobjeda i šest poraza.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crno-bijele je večeras do trijumfa vodio Matthias Lessort s 21 poenom i osam skokova, Kevin Punter je dodao 19, aMadar 15, a Anđušić 12 poena.

S druge strane Elie Okobo je ubacio 17 poena, a dvocifreni su bili još Diallo s 12 i Quattara s 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi