Igrači Partizana stigli u Beograd i doživjeli šok, Lessort nije mogao zaustaviti suze

Sjajan potez navijača

Igrači Partizana stigli u Beograd i doživjeli šok, Lessort nije mogao zaustaviti suze

E. Čaušević

Košarkaši Partizana nisu uspjeli da se plasiraju na Final Four Eurolige jer su sinoć u majstorici poraženi u Madridu od Reala sa 98:94. Iako je Partizan u seriji vodio sa 2:0 na kraju su Kraljevi došli do preokreta i prošli dalje. No, po dolasku u Beograd košarkaši ovog tima nisu mogli da vjeruju šta vide, a to su najbolje pokazale suze iznenađenog Mathiasa Lessorta.

Partizan je na nevjerovatan način otvorio seriju protiv Reala i uspio je da dobije prve dvije utakmice u Madridu i povede sa 2:0, ali u Beogradu nije iskoristio čak dvije meč lopte.

Real Madrid se vratio pobjedama u Areni na 2:2, a odlučujuću utakmicu ove serije gledali smo sinoć. Partizan je odlično igrao prvo poluvrijeme, a u trećoj dionici vodili su i sa 17 poena razlike i činilo se da je sve riješeno, no potom su doživjeli totalni krah.

Kraljevski klub je u posljednjoj četvrtini odličnom igrom uspio da dođe do nevjerovatnog preokreta i na kraju slavi sa 98:94 i plasira se u polufinale Eurolige.

Igrači Partizana su bili razočarani i tužni što nisu došli do pobjede i plasmana na Final FOur gdje su ih mnogi već vidjeli nakon prvog poluvremena sinoćnje utakmice.

Gosti su u Madridu imali veliku podršku svojih navijača, ali ni to im nije pomoglo da na kraju pobijede Real. No, kakav odnos navijači imaju prema košarkašima Partizana najbolje se vidjelo jutros u ranim satima na aerodromu u Beogradu.

Oglasi

Košarkaši Partizana su se rano jutros vratili u Beograd, ali ni slutili nisu da ih tu čeka veliki broj navijača koji je bez obzira na ispadanje iz Eurolige odlučio igračima pružiti sjajan doček.

Kada su izašli iz aviona pjesma navijača ih je iznenandila jer ih nisu očekivali na aerodromu, a koliko je to značilo igračima Partizana najbolje je pokazala reakcija Mathiasa Lessorta.

Lessort je bio vidno razočaran zbog poraza u Madridu, no kada je vidio kakav doček su im spremili navijači beogradskog kluba jednostavno nije mogao sakriti svoje suze.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

I ostali igrači Partizana bili su u šoku kada su vidjeli u velikom broju navijače svog kluba na aerodromu, ali im je to samo još jednom dokazalo kakvu podršku imaju.

Što se tiče Final Foura koji će se igrati u litvanskom Kaunasu pored Real Madrida tu će igrati još Monaco, Olympiakos i Barcelona.

Top Komentari

user1675182613
MATTHIAS LESSORT!
0 0
user1647539682
Placi, moli tu pomoci nema !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi