Incident pred beogradski derbi: Partizan objavio video uz dvije riječi - Nismo isti!

Napad na igrače Partizana

Incident pred beogradski derbi: Partizan objavio video uz dvije riječi - Nismo isti!

Edmir Škorić

U 20:30 sati trebao je da počne treći susret Crvene zvezde i Partizana u finalu ABA lige, no zbog incidenta u Pioniru početak je kasnio.

Dio navijača Crvene zvezde gađao je sitnim predmetima igrače Partizana koji su bili na zagrijavanju.

Nakon toga, trener gostiju, Željko Obradović, donio je odluku da povuče svoje igrače u svlačionicu dok se ne steknu uslovi za odigravanje meča.

I dok je prekid trajao, KK Partizan je objavio snimak incidenta na društvenim mrežama uz poruku: "Nismo isti".

Oglasi

Nakon što je kasnio, duel je ipak počeo, a Partizanu treba pobjeda za titulu ABA lige, dok Zvezda naravno želi da se vrati u finalnoj seriji.

Crno-bijeli su prethodna dva meča kod kuće dobili. U prvom je bilo 88:80, a u drugom 87:78. Vidjet ćemo da li je Partizan spreman već večeras da proslavi titulu koju toliko čeka.

U slučaju da Zvezda večeras dobije, očekuje nas još jedan duel u Pioniru za dva dana, a eventualna majstorica odigraće se pred navijačima Partizana. Zamislite kakva bi tek tada ludnica nastala...

Partizan je šampion ABA lige posljednji put bio u sezoni 2012/13, kada je u finalu slavio upravo protiv Zvezde.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Znamo kako je već igrati u Pioniru. Crvena zvezda će imati veliku podršku svojih navijača, moramo da se spremimo za tu amtosferu i moramo da budemo mirni. Da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu. Znamo da nas dijeli još jedan taj korak, odnosno još jedna pobjeda od toga da budemo prvaci ABA lige. Koliko je blizu, toliko je daleko naravno uz veliko poštovanje prema protivniku", izjavio je Obradović za klupski sajt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi