Najluđa glava NBA lige i najbizarnija tehnička ikad: Sudiji donio fotoaparat da mu ukaže na grešku
Bek Los Angeles Lakersa nije imao druge opcije nego da ukaže sudijama na grešku koju su napravili (Foto: Screenshot)

Patrick Beverley oduševio sve

Najluđa glava NBA lige i najbizarnija tehnička ikad: Sudiji donio fotoaparat da mu ukaže na grešku

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi poraženi su protekle noći u TD Gardenu od Boston Celticsa nakon produžetka rezultatom 125:121. Meč je obilježila velika greška sudija koji su propustili dosuditi čist faul Jaysona Tatuma nad LeBronom Jamesom prilikom polaganja za pobjedu.

LeBron James bio je bijesan nakon završetka regularnog dijela meča u TD Gardenu protiv Boston Celticsa. Krenuo je LBJ na polaganje, zaustavljen je od Jaysona Tatuma prekršajem, ali sudije nisu reagovale.

Zbog toga je James poludio. Skakao je i vrištao te se bacao na parket u nevjerici da sudije nisu dosudile čist prekršaj i tako su oteli pobjedu Lakersima u Bostonu.

Nakon scene LeBrona Jamesa sa sudijama, na parketu se pojavio niko drugi do kontroverzni Patrick Beverley koji je želio pokazati sudijama kako su napravili veliku grešku.

Bek tima iz Los Angelesa uzeo je fotoaparat od fotografa pored terena i prišao je sudiji pokazujući mu kako je napravljena ogromna greška.

Oglasi

Za ovaj potez Beverley je 'nagrađen' tehničkom greškom. Promjene odluke nije bilo i u produžecima su Celticsi uspjeli da slome Lakerse i da dođu do pobjede rezultatom 125:121.

Međutim, katastrofalno suđenje je postala glavna tema u NBA ligi. Mnogi smatraju da je vrijeme da i sudije plaćaju kazne za greške koje prave, a u posljednje vrijeme ih je zaista dosta.

Ovakve greške ekipe mogu ostaviti bez doigravanja. Niko im ne može vratiti ono što izgube zbog sudija i nakon ovakvih scena u Bostonu čeka se reakcija NBA lige.

Kada jednom LeBronu Jamesu ne sviraju ovakve stvari šta tek mogu očekivati obični igrači u najjačoj ligi svijeta.

Los Angeles Lakersi se i ove sezone poprilično muče. Tek su na 13. mjestu Zapadne konferencije s omjerom od 23 pobjede i 27 poraza i predstoji im ogromna bitka za doigravanje.

Vidjet ćemo hoće li ove sezone LBJ i ekipa uspjeti ući u play off jer bi još jedan neuspjeh bio ravan katastrofi za jedan od najpopularnijih timova svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi