Pešić: Sretan sam, lako sam donio odluku da se vratim u Barcelonu

Ponovo na kormilu Barcelone

Pešić: Sretan sam, lako sam donio odluku da se vratim u Barcelonu

Cijenjeni srbijanski stručnjak Svetislav Pešić danas je i zvanično izabran za novog trenera Barcelone.

Katalonci su u proteklom periodu intenzivno tragali za nasljednikom smijenjenog Sita Alonsa, u užem krugu kandidata je bio Velimir Perasović, ali izbor je na kraju pao na iskusnog Pešića kojem je ovo ujedno povratak u Barcelonu.

Pešić je, podsjetimo, prethodno vodio Barcelonu od 2002. do 2004. godine i u tom razdoblju je sa španskim klubom osvojio prvu euroligašku titulu u njegovoj historiji.

"Sretan sam što sam ponovo u Barceloni. Nije mi bilo teško donijeti odluku da prihvatim ovaj izazov. Moja misija će biti da pomognem Barceloni u napredovanju tima, maksimalno sam spreman i motivisan za to", kazao je Pešić nakon što je potpisao ugovor i potom nastavio:

"Prva stvar je da pobijedimo u subotu. Nova sezona počinje sada. Neće biti bolje pripreme za mečeve Kupa kralja od meča sa Bilbaom. Moramo da pronađemo način da budemo jedinstveni, a ja ne mogu da promijenim sve, ali ekipa ne može do trofeja ako ne igra odbranu."

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Pešić je bez angažmana bio od 2016. godine, kada je zbog zdravstvenih problema napustio Bayern.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi