Selimović: Zadovoljni nismo, ali ne i razočarani

Direktor Sparsa za SportSport.ba

Selimović: Zadovoljni nismo, ali ne i razočarani

S. Mlaćo

Iako su do posljednjeg daha vodili borbu sa KK Bosna Royal za treće mjesto i plasman u ABA 2 ligu, OKK Spars na kraju nisu uspjeli ostvariti cilj.

U tri meča Bosna Royal je slavila ukupnim skorom 2:1, te na kraju imala više razloga za zadovoljstvo. Ipak, u Sparsima puno ne žale, svjesni da su i ove sezone napravili veoma dobar posao.

"Nismo uspjeli ispuniti cilj i nismo zadovoljni. Ipak, nije prisutno razočarenje, tako je to u sportu, neko dobije, neko izgubi. Nismo imali ni sreće i to je to", kaže za SportSport.ba direktor KK Spars Nermin Selimović.

"Igrači su sada na odmoru, a za planove u budućnosti ćemo vidjeti", dodao je Selimović kojeg smo pitali i za status glavnog trenera Ivana Opačka.

"Nismo još razgovarali sa njim, tako da ne mogu reći ništa. Kada obavimo razgovor tada će se sve znati".

Ovome treba dodati da su se pioniri i juniori OKK Spars plasirali u finale play off-a Lige KS, što govori o izrazito kvalitetnom radu sa mladim igračima u ovom sportskom kolektivu. Predpionirska selekcija Sparsa osvojila je treće mjesto na turniru basket4kids u Beogradu, na kojem su učestvovali prvaci svih država iz bivše Jugoslavije, tačnije 70 ekipa.

Vrijedi dodati i to da je pionirska, kadetska i juniorska selekcija Sparsa izborila plasman u završnicu BiH prvenstva koja je na rasporedu narednog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi