Vjerovali ili ne, LeBron bolji od Curryja iza linije 7.24

Kralj uskoro puni 33 godine, a i dalje ima mjesta za napredak

Vjerovali ili ne, LeBron bolji od Curryja iza linije 7.24

LeBron James je sinoć predvodio svoje Cleveland Cavalierse do 13. pobjede u nizu. "Stradali" su Sacramento Kingsi, Cavsi su slavili rezultatom 101:95, a Kralj je ponovo briljirao.

James je pri rezultatu 97:95 u korist svoje ekipe, nešto više od 16 sekundi prije kraja, trojkom potvrdio pobjedu Cavsa nad Sacramentom.

Inače, LeBron u ovoj sezoni briljira kada je šut za tri poena u pitanju. Naime, ponajbolji košarkaš današnjice iza linije 7.24 šutira sa 43% uspješnosti (52-121), što je najbolje u njegovog dosadašnjoj karijeri.

Zanimljivo je da James u dosadašnjem dijelu sezone trojke šutira puno bolje i od jednog od najboljih trojkaša svih vremena, Stepha Curryja. Sjajni playmaker Warriorsa šutira 38.1% (83-218), dok je James, po uspješnosti šuta za tri poena, iza sebe ostavio još neke proslavljene trojkaše poput Kyriea Irvinga (37.3%), JJ Redicka (39.4%) i Kevina Duranta (39.4%).

Zanimljivo je da su sinoć Cavsi izjednačili rekord franšize po broju uzastopnih pobjeda, a prethodno je Cleveland pravio serije od 13 trijumfa 2009. i 2010. godine. I tada je James nosio dres ove ekipe, ali je trojke šutirao drastično lošije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi