Pirova pobjeda bh. košarkašica na Islandu
Izabranicama Gorana Loje je večeras bila potrebna pobjeda od čak 62 razlike što je bilo nemoguće, ali svakako treba pohvaliti našu reprezentaciju obzirom da je viđen veliki pomak u igri.

Ostali smo bez Eurobasketa

Pirova pobjeda bh. košarkašica na Islandu

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras Island u gostima sa 84:74 ali nije ostvarila plasman na Eurobasket. 

Izabranice Gorana Loje su grupnu fazu takmičenja okončale sa četiri pobjede i dva poraza, a na kraju su završile na drugoj poziciji sa istim brojem bodove kao prvoplasirana Crna Gora, ali slabijom koš razlikom.

Na kraju je naš tim u poretku najboljih drugoplasiranih reprezentacija završio pri samom dnu i neće ugledati Eurobasket, baš kao ni Grča koju je zadesila ista sudbina.

Ipak, treba reći da smo u ovim kvalifikacijama gledali sjajnu košarku od strane našeg nacionalnog tima te je sigurno napravljen veliki pomak obzirom da smo u prošlim kvalifikacijama imali omjer od jedne pobjede i pet poraza.

Što se tiče večerašnjeg meča, treba reći da su Lojine izabranice vrlo slabo otvorile susret te su nakon prve dionice imale zaostatak od 26:13, ali su se vratile u drugoj kada su slavile sa 29:15. U drugom poluvremenu reprezentacija BiH je bila sjajna i na kraju je slavila sasvim zasluženu pobjedu.

Naš tim su do trijumfa vodile Nikolina Babić i Milica Deura sa po 15 poena, dok je Marica Gajić dodala 13. U redovima domaće ekipe Hildur Kjartansdottir je ubacila 27, a Helena Sverrisdottir 22 poena.

Top Komentari

absolute beginner
Cestitam djevojkama i treneru na pobjedi!Ovo je korak naprijed za BH Kosarku!Imamo izvanredne mlade igracice i posebno mi je drago sto je trener Lojo odstranio Amerikanku i pruzio vise minuta mladim igracicama...Mi smo svojim snagama i igracki i strucno uradili odlican posao!Drugi ulazu milione eura i u strane igracice i trenere pa opet nista...Srce mi zaigra od Srece kada vidim mlade igracice kako izgaraju na terenu...nasa Marica...Melisa...Nikolina...i dr, gospodsko ponasanje i drzanje za svaku pohvalu...Bravo Kraljice nase...
25 7
rajvosa46
U svakom sportu nam ovako fali malo da se napravi neki iskorak... Tuzno. Nadam se da ce nam se jednog dana vratiti.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi