Play Off deklasirao Banoviće u Skenderiji

Prva utakmica polufinala

Play Off deklasirao Banoviće u Skenderiji

E. Dindić

Košarkašice Play Offa iz Sarajeva u prvom polufinalnom susretu Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice deklasirale su  RMU Banoviće sa 103:58. 

Već nakon prvih 10 minuta bilo je 31:17 za domaće košarkašice. I drugi period Play Off rješava u svoju korist sa 18:15, te na veliki odmor odlazi pri rezultatu 49:32 u svoju korist.

Treći period ponovo sjajna igra domaćih košarkašica koji ovaj period dobivaju sa 31:15. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 80:47 u korist košarkašica Play Offa.

Do kraja susreta domaće košarkašice sigurnom igrom uspjele su samo da povećaju stečenu prednost i na kraju slave visoku pobjedu rezultatom 103:58.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Josipa Silov sa 19 poena i 12 skokova, dok je odličan susret odigrala i Samantha Roscoe sa 14 poena. Bolja od ostalih u redovima tima iz Banovića bila je Ajla Ikanović sa 13 poena, dok je Dajana Ibrić dodala 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi