Treći trijumf Lakersa u nizu, slavili i Clippersi

Dobra noć za timove iz Los Angelesa

Treći trijumf Lakersa u nizu, slavili i Clippersi

Košarkaši Los Angeles Lakersa su sinoć u svom Staples Centru savladali San Antonio Spurse rezultatom 93:81 i tako stigli do treće uzastopne pobjede.

Domaći tim je od starta utakmice bio u rezultatskoj prednosti, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 49:38. I u nastavku utakmice su Lakersi bili bolji tim i na kraju su ubilježili prilično siguran trijumf.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Ingram sa 26 poena, dok su goste predvodili Aldridge sa 20 i Forbes sa 18 poena.

Uspješnu noć imao je i Los Angeles Clippers, koji je kao gost bio bolji od Sacramenta rezultatom 121:115. Pobjednički tim je do trijumfa vodio Williams sa 30 poena, dok je Harrell postigao 25.

Jedan od rijetkih raspoloženih igrača u ekipi Sacramenta bio je Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 22 poena uz šut iz igre 7/11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi