Pobjede Brotnja i Viteza, mladići Širokog II i Zrinjskog II poraženi
Vitežani su slavili protiv Čapljinaca koji su na ovaj susret istrčali sa samo šest košarkaša!

Posušje i Grude svoj susret odigrat će u srijedu.

Pobjede Brotnja i Viteza, mladići Širokog II i Zrinjskog II poraženi

U košarkaškoj ligi Herceg-bosne igrano je četvrto kolo. Vrijedne pobjede ostvarili su košarkaši Brotnnja i Viteza, a utakmicu u Vitezu obilježio je jedan kurioziet, ali idemo redom.

U Ljubuškom su se sastali domaćin i druga ekipa Zrinjskog. Prvo poluvrijeme je pripalo gostima iz Mostara a dominirao je Obradović sa 21 poenom. Rezultatsku klackalicu smo gledali do samog kraja kada Ljubuški tricom Gašpara 33 sekunde do kraja odlazi na +3 za konačnih 79 – 76. Upravo je Gašpar odigrao maestralnu utakmicu sa 37 poena i 11 skokova dok su Ante Mikulić i David Mikulić dodali 15 i 14 poena. Kod gostiju su se istakli Obradović sa 32 poena i Pajić sa 20 poena i 10 skokova.

Izuzetno zanimljiv susret smo gledali na Pecari između druge ekipe Širokog i Brotnja. Brotnjo je vodilo na poluvremenu tri razlike ali Široki preokreće u trećoj četvrtini i ulaze u zadnju sa prednošću od četiri poena. Serijom 7-1 na tri minute do kraja utakmice gosti ulaze u završnicu gdje sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja Mile Galića završavaju posao za konačnih 77 – 70. Stipe Planinić je predvodio goste sa 23 poena i 6 skokova za samo 23 minute dok je Mašić dodao 16 uz 9 skokova i 5 asista.Kod mladih Širokobriježana istakao se Luka Hrkač sa 16 poena dok je finu all-around partiju pružio Josip Čović sa 11 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

U subotu je Vitez savladao na svom parketu Čapljinu rezultatom 112- 93 dok. Kuriozitet ovog meča je da su Čapljinci istrčali sa samo 6 košarkaša. U KK Vitez, kako kažu iz tabora Čapljine, nisu htjeli izaći u susret zahtjevu za odgodu utakmice zbog bolesti i smrtnog slučaja u ekipi Čapljine a i povjerenik natjecanja Božo Bošnjak se oglušio o zahtjev Čapljinaca. Križanović je za Vitez zabio 30 poena a Lužaić čak 43 za Čapljince.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Posušje i Grude svoj meč će odigrati u srijedu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi