Pobjede Fenera i Reala

Favoriti slavili

Pobjede Fenera i Reala

Ekipa Fenerbahčea savladala je Emporio Armani u Mediolanum Forumu sa 79:70, a pobjedu u 9. kolu Eurolige zabilježio je i Real koji je na svom parketu bio bolji od Unics Kazana (89:75).

Prošlosezonski finalista Final Foura nakon 30 minuta igre imao je zaostatak od pet poena (63:58), ali je u posljednjoj dionici domaćina sveo na samo sedam koševa i na kraju zasluženo slavio.

Kostas Sloukas je sa 18 koševa i sedam skokova predvodio ekipu iz Istanbula, dok je Rakim Sanders sa 17 poena bio najbolji pojedinac kod domaćina.

Što se tiče duela u Madridu, 'Kraljevi' su rutinski obavili posao protiv Unicsa i u svojim redovima imali su petoricu dvocifrenih igrača.

Felipe Reyes upisao je 16 koševa, dok je Sergio Llull dodao 14 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Artsiom Parakhouski sa 19 pogodaka bio je najefikasniji u poraženom sastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi