Pobjede Širokog i Borca, Spars upisao novi poraz u Trebinju

Premijer liga BiH 5. kolo

Pobjede Širokog i Borca, Spars upisao novi poraz u Trebinju

Emir Dindić

U 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine košarkaši Bosne na svom  terenu dočekali su Široki. Na kraju gosti su zasluženo odnijeli pobjedu rezultatom 75:69. 

Prvi period igrala se dosta izjednačena košarkaša pa nakon 10 minuta domaćini su imali prednost od 18:17. Drugi period ponovo se igralo koš za koš, ali ova dionica susreta odlazi na stranu gostiju iz Širokog rezultatom 19:18. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 36:36.

I u trećem periodu igra se izjednačena košarka, pa tako ovaj period Bosna dobija rezultatom 21:19. Nakon 30 minuta imali su domaći prednost od 57:55.

Kada se očekivao neizvjestan posljednji period, dolazi do velikog pada u igri domaćeg sastava što koriste gosti iz Širokog te na kraju slave veliku pobjedu rezultatom 75:69.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Mislav Brzoja sa 20, Ive Ivanov sa 17, dok je Daishon Knight postigao 16. Bolji od ostalih u redovima domaćina bili su Vladimir Vranić sa 15, Ismet Sejfić sa 14, dok je Jai Wiliams postigao 10.

U drugoj utakmici današnjeg dana u Mostaru sastali su se Zrinjski i Borac. Favorizovani tim iz Banja Luke na kraju odnio je pobjedu rezultatom 83:76.

Oglasi

Odigrali su domaći odličan prvi period pa su imali nakon 10 minuta prednost od 18:17. Košarkaši Zrinjskog i u drugom period u pružaju mnogo bolju igru te i ovaj period dobijaju rezultatom 23:18. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 41:35 u korist domaćeg sastava.

Nastavak susreta pripada u potpunosti gostima iz Banja Luke koji treći period dobijaju sa 25:23, te četvrti sa 23:12, te na kraju slave pobjedu rezultatom 83:76.

Kod Borca najefikasniji je bio Aleksandar Langović sa 19, dok je Jan Rebec dodao 17. Bolji od ostalih u redovima Zrinjskog bili su Abraham Glen sa 25 poena, dok je 23 dodao Antwan Maxwell.

U posljednjem susretu 5. kola u Trebinju svoj susret odigrali su Leotar i Sparsi. Na kraju domaći sastav slavio je sigurnu pobjedu rezultatom 82:73.

Od početka domaći košarkaši nametnuli su svoj tempo igre, pa su nakon 10 minuta imali prednost od 18:15. Drugi period također pripada domaćim košarkašima rezultatom 22:19. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 40:34 u korist Leotara.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar i u nastavku prikazuje odličnu košarku, pa treći period završava neriješeno 16:16, da bi posljednju dionicu ovog susreta ponovo dobili domaći košarkaši sa 26:23. Na kraju slavili su zasluženu pobjedu rezultatom 82:73.

Najefikasniji kod domaćina bili su Luka Anđušić sa 16 poena, Draško Albijanić dodao je 14, dok je Dejan Šakotić dodao 13. Kod gostiju iz Sarajeva bolji od ostalih bili su Đorđe Topolović sa 17 poena, Haris Ćurevac dodao je 14.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi