Počela bitka za Euroligu: Zvezda pregazila Budućnost!

Očajno drugo poluvrijeme aktuelnog šampiona

Počela bitka za Euroligu: Zvezda pregazila Budućnost!

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Budućnost rezultatom 91:72 u prvoj utakmici finalne serije ABA lige.

Rezultatska klackalica viđena je u prvoj dionici ovog meča. Budućnost je bolje ušla u meč, imali su prednost u početnim minutama, ali je Zvezda imala najveću prednost od 13:8 u toku ovog dijela utakmice.

Ipak, do kraja prve dionice nešto bolja igra aktuelnog prvaka ABA lige i na kraju je ekipa Jasmina Repeše na mali odmor otišla sa dva poena prednosti, 18:20.

Gosti iz Podgorice su imali vodstvo većim dijelom druge četvrtine. Razlika je u nekoliko navrata išla i do plus šest, ali je u samom finišu prvog poluvremena Budućnost popustila.

Zvezda je to maksimalno iskoristila. Sjajnom završnicom ovog dijela meča crveno-bijeli su okrenuli rezultat u svoju korist i na odmor su otišli sa tri poena prednosti, 45.42.

Treća dionica je odlučila pobjednika ovog meča. Zvezda je napravila seriju od 11:0, ostavili su protivnike bez poena više od tri minuta i razlika je nakon 30 minuta igre iznosila plus 13, 65:52.

Nije se Budućnost uspjela vratiti u meč u posljednjoj dionici. Vanjski šut ih nikako nije slušao i bez njega nisu ni mogli očekivati više od poraza u ovom meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zvezda je bez većih problema privela meč kraju i došla je do pobjede i vodstva u finalnoj seriji od 1:0. Naredni meč se igra se u nedjelju, domaćin je ponovo Zvezda, a serija se igra na tri dobijene utakmice. Šampion ide u Euroligu.

Beogradski tim je večeras do pobjede vodio Billy Baron sa 19 koševa, dok je Norris Cole na drugoj strani ubacio 18. Nemanja Gordić je ubacio osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi