Pojačava se stručni štab Sparsa

Muminović asistira Bajramoviću

Pojačava se stručni štab Sparsa

Dino Kurbegović

Košarkaški klub Spars iz Sarajeva i ove sezone jedan je od glavnih kandidata za osvajanje titule prvaka države.

Ekipa koja godinama izbacuje velike košarkaške talente ove sezone želi napraviti iskorak u seniorskom uzrastu.

Potvrda toga je i dovođenje bivših reprezentativaca Dalibora Perišića i Kenana Bajramovića u svoje redove, te imenovanje bivšeg selektora bh. reprezentacije Mensura Bajramovića za šefa struke ovog kluba.

Nakon sjajnih 10.kola u kojima su ostvarili svih 10 pobjeda, uslijedio je pad u igri kluba iz Sarajeva, te su u posljednje četiri utakmice ostvarili jednu pobjedu i tri poraza. 

Svakako da još nije vrijeme za uzbunu, jer klub zajedno s Kaknjem i Mladosti dijeli prvo mjesto na tabeli. Dodatno jačanje ekipe stiglo je u vidu mladog trenera Ahmeda Muminovića, koji je doveden za prvog asistenta Mensuru Bajramoviću.

Mladi 29-godišnji trener prošle je sezone na klupi OKK Čelik pobijedio upravo Sparse, te Slobodu i Široki, te je bio jedan od najzaslužnijih što su se Zeničani do posljednjeg kola borili za opstanak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Debi na klupi kluba iz Sarajeva, mladi trener imat će početkom godine, kada će Sparsi gostovati u Mrkonjić Gradu kod ekipe Mladosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.