Ponovo taj euroligaški sat: Panathinaikos uputio žalbu

Gdje je nestalo 13 sekundi?

Ponovo taj euroligaški sat: Panathinaikos uputio žalbu

Panthinaikos je sinoć upisao novi poraz u Euroligi. Ovaj put je od grčke ekipe bolji bio Armani koji je slavio sa 83:86.

Ipak, imali su puno toga reći u Panathinaikosu nakon sinoćnje utakmice u Ateni.

Naime, Grci su odmah nakon utakmice uputili žalbu Euroligi jer je sat za napad "progutao" vrijeme.

Sat je u jednom momentu, pri vodstvu gostiju od 84:74, u treptaju oka sa 2:01 minuta "prešao" na 1:48 minuta iako igra nije tekla u tim momentima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na kraju je utakmica zvršena pobjedom Armanija rezultatom 86:83, ali u Panathinaikosu smatraju da je "ukradenih" 13 sekundi moglo itekako imati uticaja na konačni rezultat.

Ovo nije prvi put ove sezone da se klubovi u Eruoligi žale na probleme sa satom. Tako je Žalgirisu u Moskvi "ukradeno" pet sekudni, dok su se iz Andaolu Efesa nakon meča sa Realom žalili da je sat umjesto preostale četiri, Kraljevima dao 14 sekundi za zadnji napad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi